“MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerine son verilen arkadaşlarının görevlerine iade edilmesi için çağrı yaparak “Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye seslendi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri KHK ile işlerine son verilen arkadaşlarının görevlerine iade edilmesi için her hafta sonu olduğu gibi yine Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. KESK’liler “Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınan KESK üyeleri görevlerine iade edilsin” şeklinde pankart açtı. KESK Mersin Şubeler Platformu Adına basın açıklamasını SES Mersin Şube Başkanı Zeki Sinan Doğan yaptı. Doğan, eski yol arkadaşlarının darbe girişimini, Allahın bir lütfü olarak gören, kendisi gibi olmayan ne kadar insan varsa, ne kadar muhalif varsa, kontrolsüz ve hukuksuzca işinden eden hükümete asla vazgeçmeyeceğimizi haykırmak için buradayız” dedi.

 

“ONLARCA İNSAN BU ZULÜM SONRASI YAŞAMINI YİTİRDİ”

Neden işsiz kaldıklarını dahi söylemeden, savunmaları alınmadan, yargılanmadan, sorgulanmadan insanları işinden aşından etmenin sonuçlarının zaman içerisinde trajik sonuçlar  olarak karşılarına çıktığını anlatan Doğan, “Onlarca insan bu zulümden sonra yaşamını yitirdi, öldükten sonra iade kararları verildi. Mağduriyet edebiyatı ile oy toplayıp iktidarı ele geçirenler, mağduriyetlerin en alasını yaptılar. En az 100 kişinin bu kanunsuzluğun sonucu olarak kendi canına kıydığını biliyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi,  375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle ihraç işlemlerine de devam edilmektedir. Bıkmadan, usanmadan, tekrara ve her seferinde daha da yüksek sesle haykırıyoruz. Haksız ve hukuksuz ihraçlar, cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 50 yıl sürse de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir” şeklinde konuştu.

 

“BİZ KAZANACAĞIZ”

Ret kararlarının iptal edilmesini isteyen Doğan, “Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.  “Arşiv kaydı” ve “Güvenlik Soruşturması” bahanesi ile işinden edilen kamu ve yerel yönetimlerdeki emekçilerin derhal işine iade edilmesi gerekmektedir. Antidemokratik ve meşruiyetten uzak bu uygulama derhal sonlandırılmalıdır.  Geçici 35.Madde yürürlükten kaldırılmalıdır. Temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına derhal son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. KHK’lar gidecek biz kazanacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA