“BU SATIŞI ENGELLEYELİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU SATIŞI ENGELLEYELİM”


 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi Üniversite Caddesi mevkiinde ye alan bölgenin en değerli arazilerinden biri konumundaki Adonis Spor Tesisleri’nin yıllardır atıl bırakılmasının ardından satışa çıkarılması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Yenişehir Belediyesi, Çiftlikköy Mahallesi Üniversite Caddesi mevkiinde ye alan bölgenin en değerli arazilerinden biri konumundaki Adonis Spor Tesisleri için satış kararı aldı.

Şehrin yeni planlanan alanlardan biri olarak anılsa da yeterli spor, sosyal ve yeşil alanın bulunmadığı bölgede ki böyle bir satışın yüksek rant söz konusuyken gündeme gelmesi endişe yarattı.

Kentin en yüksek değer bulduğu bölgelerin başında gelen alandaki 14 dönümlük araziye komşu konutlar en düşük 1- 2 milyon TL’ye satılırken belediyenin böyle bir alanı elinden çıkarma çabası soru işaretleri yarattı.

Mezitli Belediyesi, değerlenen ilçede hazineye ait yeşil alanların imara açılmak istenmesine isyan ederken Yenişehir Belediyesi’nin yetersiz olan spor tesisi alanları nedeniyle bölgeyi koruması gerekirken satma kararı alması eleştirilere neden oldu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in, geride kalan 3 yıllık görev süresinde zaman zaman Adonis Spor Tesislerini yeniden düzenleyerek bölgeye kazandıracağı ve hatta Büyükşehir Belediyesi’ne devrederek ve bu sayede Macit Özcan Spor Kompleksi’nden sonra kente ikinci bir büyük tesis kazandırası konuşulurken satışın gündeme gelmesi tepkiye neden oldu.

 

SATIŞA İTİRAZ EDİLDİ

Konuyu gündeme taşıyan CHP’li Yenişehir ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, bölgeden yayınladığı video ile “Şu anda Mersin Üniversitesi Caddesi üzerinde bulunan Yenişehir Belediyesi’ni ait Adonis Spor Tesislerindeyiz. Burası içerisinde 2 tane halı saha, 2 tane tenis kortu, büyük standartta bir futbol sahası ve inşaat halinde de olsa tribününün olduğu aynı zamanda bir okçuluk tesisinin olduğu 14 dönüme yakın bir kompleks. İçinde bulunduğumuz kompleks Yenişehir Belediyesi’nin Mayıs ayında yaptığı meclis toplantısında satış kararı alındı. Biz buna mecliste itiraz ettik.

 

ÇÖLDE BİR VAHA!...

Burası şehrin kalbi diyebileceğimiz, Üniversitesi Caddesi üzerinde, 20-25 bin öğrencinin girip çıktığı, binlerce öğrencinin konakladığı kampüs alanının hemen girişinde. Yenişehir ilçemizin de en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesi.

Son zamanlarda Türkiye’de de kentimizde de konut alanlarına olan ihtiyaç çok fazla arttı. Her yer yeşil alanlardan arındırılarak bir çorak çöl haline getirilmeye başlandı. İçinde bulunduğumuz bu Adonis Spor tesisleri aslında Yenişehir ilçemiz için bu çöl çorak alanlar içinde bir vaha” dedi.

 

“KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA ÇOK GÜZEL BİR SPOR KOMPLEKSİ HALİNE GETİRİLEBİLİR”

Her ne kadar spor alanları bakımsız ve kendi kaderine terk edilmiş olsa da küçük dokunuşlarla  burasının kentin faydalanabileceği çok güzel bir spor kompleksi haline getirilebileceğini dile getiren Yıldız, “İçinde bulunduğumuz futbol sahası standart bir saha. Bu bölgede bunun dışında standart bir futbol sahası yok. İnsanların yararlanabileceği bir saha yok. Her ne kadar yukarıda stadyum yer alsa da insanların faydalanabileceği bir mekan olarak bu alanların mutlaka korunması lazım.

Kompleksin içindeki bütün alanların, kafelerin, tenis kortlarının, halı sahalarının, tribünün altındaki bölümlerin, okçuluk tesislerinin yeniden gözden geçirilip kurtarılarak halkın kullanımına açılması lazım.  Biz buranın satışına ilişkin mecliste verdiğimiz itirazı sürdüreceğiz. Buranın satışını Yenişehir ile birlikte engellemek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bu saha Yenişehir’in, Mersin halkının sahasıdır. Bu sahalardan tüm Mersin halkı ücretsiz gelip spor yapabilmelidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA