MEZİTLİ MECLİSİNDE RİO DE JENERİO TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ MECLİSİNDE RİO DE JENERİO TARTIŞMASI


 

Mezitli Belediye Meclisinde, Brezilya/Rio de Janeiro’da gerçekleşecek bir etkinliğe katılacak 3 kişinin yanına son anda CHP’li 2 meclis üyesinin eklenmesi tartışmaya neden oldu. AKP ve MHP’li meclis üyeleri kendilerinden birer meclis üyesinin götürülme talebinin kabul edilmemesine tepki gösterdi.

Hasan Küçük

 

Mezitli Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı belediyenin kültür merkezi’nde gerçekleştirildi. İdareden ve komisyonlardan gelen tekliflerin görüşülerek karara bağlandığı mecliste zaman zaman küçük tartışmalar da yaşandı.

Komisyondan oy birliği ile kabul edilen 16-20 Ekim 2022 tarihleri arasında Brezilya/Rio de Janeiro’da gerçekleşecek 8. Milan Kentsel Gıda Politikaları Paktı Küresel Forumu’na Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Belediye Başkan Yardımcısı Entan Güner ve bir görelinin katılması kararı sonrası mecliste CHP Grubu partilerine mensup 2 meclis üyesinin söz konusu foruma katılması için önerge verdi. AKP ve MHP’li meclis üyeleri ise buna itiraz ederek partilerinden de birer kişinin götürülmesini istedi.Başkan Tarhan, bu konudan şu anda haberinin olduğunu belirterek görevinin onaya sunmak olduğunu kaydetti.

 

CUMHUR İTTİFAKININ TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

İtirazını sürdüren Cumhur ittifakı meclis üyeleri CHP’den 3 kişinin yanında iki meclis üyesinin kendilerinden götürülmesini talep etti. AKP ve MHP’lilerin teklifi kabul edilmezken 3 kişinin yanında CHP’li 2 meclis üyesininde foruma katılması  teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Teklif ile ilgili tartışmalar sürerken Cumhur İttifakı meclis üyeleri komisyon başkanı Vakkas Kılınç’ın kendilerine dönmeden konuşma yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Vakkas Kılınç ise “Ben sözümü esirgeyen çekinen biri değilim. Orada başka burada başka konuşacak değilim. Siz başkan bey ile konuşuyorsunuz diye ben dönmedim. Ben komisyondaki arkadaşları tek tek aradım bunu da eklettim. Bilgileri var” cevabını verdi.

Başkan Tarhan ise, “Yanlış anlaşılma olmuş. Bizde öyle şeyler olmaz. Arkadaşlarımızın hepsi gerekli nezaketi gösteren insanlar. Konuyu tatlıya bağlayalım” dedi.

 

“MIP’TEN KAZI ÇALIŞMALARINA 500 BİN TL DESTEK”

Kazakistan’ın Atyrau kenti ile Mezitli arasında kardeş kent ilişkisi kurulması ile ilgili teklifinin komisyona havale edildiği Mezitli Belediye Meclisi’nde Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin Filozof ve Astronomi Biliminin kurucusu Aratos’un anıt mezarının kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 500 bin TL bağış yapması ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Tarhan, yapılacak bağış ile  antik liman kısmı kazısını başlatmak istediklerini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA