“ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN”


 

​​​​​​​Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İçel Anadolu Lisesi’nde sürtük tartışması sonrası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nünde karıştığı yumruklu kavgaya tepki göstererek söz konusu müdürün hukuki süreç bitene kadar görevden alınmasını talep etti.

Hasan Küçük

 

Eğitim Sen Mersin Şubesi tarafından İçel Anadolu Lisesi öğretmenler odasında yaşanan sürtük tartışması sonrası, okula gelen Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de karıştığı yumruklu ve küfürlü kavga sonrası bir basın açıklaması gerçekleştirildi. KESK Bileşenlerininde katıldığı basın açıklamasını Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu. Okulların basılmasını, eğitimcilere şiddeti reddettiklerini belirten Sümbül önce yaşanan olay hakkında bilgi verdi.

 

“ŞUBE MÜDÜRÜ FİZİKİ SALDIRI İÇİN OKULA GELMİŞTİR”

 2 Haziran 2022 Perşembe günü Mersin’in güzide okullarından İçel Anadolu Lisesinde, aklıselim hiç kimsenin onaylamayacağı, karşısında duracağı olumsuz az örnekten biri olarak kalacak bir olay yaşandığını anlatan Sümbül,  “Öğretmenler odasında iki erkek arkadaşın gazetelere, televizyon kanallarına yansıyan Gezi eylemcilerine yönelik Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen “sürtük” sözü üzerine yaptıkları konuşma, konuşmanın gerçekleştiği yerden çok uzaktaki bir kadın öğretmen  duymuştur. Bu öğretmen bu söz kendisine söylenmiş gibi çarpıtarak durumu kurumun ilgililerine bildirmek yerine Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan kocasına telefonla arayarak anlatmıştır. Şube Müdürü Mustafa Seğmenoğlu’da karısının anlatımını hiç araştırmadan kendi aralarında şakalaşan üyemize yönelik fiziki saldırı için okula gelmiştir.

Okul müdürü şube müdürünü engellemeye çalışmış fakat makamının gücünü şiddet kullanmak için kullanan Mustafa Seğmenoğlu’nun cebir ve şiddet yoluyla okul bahçesine girip üyemize yumruk atıp tehdit, küfürlerle hareket etmiştir. Bu durum öğrenciler tarafından video kaydı altına alındığı bir gerçektir” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİM KURUMU BASAR GİBİ DAVRANILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Bu fiziki şiddetin sadece üyeleri bir eğitimciye yönelik olarak görülemeyeceğini anlatan Sümbül, “Adı geçen şube müdürü bir kurumu en önemlisi bir eğitim kurumunu basar gibi davranması kabul edilemez. Aslında bu durum şunu da gösteriyor ki makam işgal edenler makamların gelip geçici olduğunu görmüyor, kendilerini yasaların, kuralların, kurumların üstünde görüyorlar. Kuruma yönelik tavır üyemize yönelince şiddetini artırıp yumruk atmaya, hakarete, tehdide dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARA TRAVMA YAŞATTI”

Okul bahçesi içinde gerçekleşen bu çirkin olayın olaya tanık olan öğrencilerimizi de etkilediğini vurgulayan Sümbül, “Öğrencilerimizin üstün menfaatlerini görmezden gelen bu nobran tavır çocuklarımızda şiddete bağlı travma yaşatmıştır. Geleceğin teminatı çocuklarımıza örnek olması gereken rol model konumundaki yöneticilerimizin sokak kültüründe dahi hoş görülemeyecek tavrını reddediyor, kınıyoruz” dedi.

 

“AÇIĞA ALINMALI”

Eğitim Sen olarak nereden, kimden gelirse gelsin şiddeti ve şiddet dilini reddettiklerini anlatan Sümbül şöyle devam etti: “Hukukun üstünlüğü çerçevesinde üyemize yönelen bu saldırıyı her türlü meşru ve hukuki mücadele aracıyla takip edeceğiz. Milli Eğitim müdürlüğünü, Bakanlığı göreve davet ediyoruz. İlgili şube müdürü hukuki süreç bitene kadar görevinden alınmalı, adil biçimde idari ve hukuki süreçler yürütülmelidir.”

Öte yandan Sümbül olay sonrası şiddete maruz kalan üyelerinin gerekli raporları alarak hukuki süreci başlattığını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA