“OKUL, MAFYACILIK SAHNESİ DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OKUL, MAFYACILIK SAHNESİ DEĞİL”


 

Haber Merkezi

 

Mersin İçel Anadolu Lisesi’nde Öğretmenler Odasında yaşanan Gezi eylemleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın sarf ettiği ‘sürtük’ çıkışı nedeniyle yaşanan tartışması sonrası Milli Eğitim Şube Müdürü M. S’nin okul basarak, küfürler edip bir öğretmen yumrukladığı olaya bir kınama da Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Mersin Şube (Eğitim-İş) Başkanı Yakup Tekin’den geldi.

“Eğitimin dengesini bozan liyakatsizliğe izin vermeyeceğiz” diyen Tekin, “Siyasal iktidarın 20 yılında 8 bakan değiştirilmiş, 16 defa eğitim sisteminde değişikliğe gidilmiştir. 2014 yılında sözde FETÖ ile mücadele bahane edilerek yapılan düzenleme ile bir gecede binlerce okul müdürünün görevine son verilmiş ve yerlerine tamamen siyasi bir kararla liyakatsız eğitim yöneticileri atanmıştır. Aynı siyasal anlayışla usülsüz şekilde 1709 şube müdürü atanmış, atanan bütün yöneticiler siyasal iktidarın Milli Eğitim'deki temsilcileri gibi hareket etmişlerdir. 

İçel Anadolu Lisesi’nde bir öğretmenimize yapılan saldırı da aynı siyasal anlayışın sonucudur. Okulları kendi çiftliği gibi gören, canı istediğinde mafya dizilerindeki gibi yanına iki kişi alıp okulu basıp, öğretmene saldırmak bir hukuk devletinde rastlanmayacak bir olaydır. Yıllardır Alo 147'lerle, Cimer'lerle öğretmeni sindirmeye çalışanlar, atadıkları liyakatsız yönetici kadrolarıyla öğretmene göz dağı verme çabasına girmiştir. Fakir Baykurt'un da dediği gibi ‘Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen ders verir’.

İçel Anadolu Lisesi bu şehrin en köklü, en başarılı okullarındandır. Haddini bilmez bir şube müdürünün mafyacılık oynayacağı bir sahne değildir. Öğretmenlerimiz bütün siyasi kararlara rağmen bu ülkenin çocuklarının geleceği için mücadele vermeye devam edecektir. Eğitim İş Sendikası olarak biz emek veren, onurlu duruşuyla varlığını devam ettiren bütün eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA