MEÜ’DEN SAVUNMA: “USULSÜZLÜK YOK, BAŞARI VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN SAVUNMA: “USULSÜZLÜK YOK, BAŞARI VAR”


 

Mersin Üniversitesi’nde dezenfektan üretimi ile ilgili usulsüzlük iddialarına Rektör Çamsarı’dan yanıt geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Çamsarı, aksine pandemi sürecinde yasalara uygun dezenfektan üretimi ve satışı ile üniversiteye gelir sağlayarak başarı elde ettiklerini belirtti.

Haber Merkezi

 

Gazetemizin 31 Mayıs 2022 tarihli sayısında “MEÜ'de neler oluyor?” başlığıyla yapılan haberde “İkinci Ruhsar Pekcan skandalı (MEU) mi patladı?” başlıklı habere Mersin Nüivresitesi Rektörü Pof. DR. Ahmet Çamsarı’dan yazılı bir açıklama geldi.

Konuyla ilgili daha önce haberler yapıldığını ve bununla ilgili de yargı yoluna gidildiğini bildiren Rektör Çamsarı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

 

“ŞİRKET PANDEMİ SONRASI KURULMADI”

İddiaların adresi MEÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Göktürk Avşar’ın ortağı olduğu Avs Arge Kimya Danışmanlık Mekatronik Teknolojik Ltd. Şti’nin., KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Desteği projesi kapsamında kurulduğunu belirten Çamsarı, “Şirket ile ilgili 25 Kasım 2019 tarihinde KOSGEB'e başvuru yapılmış ve başvurusu 15/01/2020 tarihinde kurul kararı ile kabul edilmiştir. Yani ‘Covid-19 salgınının başlamasının hemen ardından Avs Arge Kimya Danışmanlık Mekatronik Teknolojik Ltd. Şti. kuruldu’ ibaresi doğru değildir” dedi.

 

“ÜNİVERSİTEDEN MALİ DESTEK VERİLMEDİ”

Ayrıca üniversitenin adı geçen şirkete herhangi mali yada proje desteği olmadığını belirten Çamsarı, öğretim üyelerinin KOSGEB desteği için kuruma yaptığı başvuruların kabul edilip edilmemesi hususunda ise, üniversitenin dahli olmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Çamsarı, bu işlemlerin farklı bir kurum olan KOSGEB mevzuatları çerçevesinde ve üniversiteden bağımsız olarak yürütüldüğünü aktardı.

 

“REKTÖRÜN İLİSİ YOK”

Adı geçen şirketin üniversite ve kendisi ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığının altını çizen Çamsarı, “Öğretim üyemiz Göktürk Avşar’ın ortağı olduğu bahsi geçen şirket Teknoparkta faaliyet göstermektedir. Benzer şekilde birçok akademisyenimizin de Teknoparkta şirketi bulunmaktadır. Teknoloji Geliştirme Kanunu kapsamında kurulan Teknoparkların kuruluş amacı, firmaların teknolojik bir ürün, yöntem veya hizmet üretmek için faaliyet göstermelerine ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulunulmasına imkân sağlamak olup bu durum mevzuat hükümleri ile de desteklenmektedir.

 

“ÜNİVERSİTEYE SATIŞ YOK”

Zeflorax isimli dezenfektan, Avs Arge Kimya Danışmanlık Mekatronik Teknolojik Sistemler 1.td. Şti. tarafından değil, üniversitemize üretilmekte olup elde edilen bütün gelir üniversitemizin ilgili birimlerinin kasasına girmektedir. Şirket üzerinden bir litre dahi üniversitemize yada başkaca bir kuruma Zeflorax dezenfektan satışı yapılmamıştır. Bu ürünün üretildiği ve satışının yapıldığı Mersin Üniversitesi Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Üniversitemiz Senatosunun 26/02/2020 tarih ve 2020/58 karar sayılı kararı ile kurulmuştur.

 

FİKİR REKTÖRE AİT

Pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan dezenfektanın üniversitemizce üretilerek dışardan alım zorunluluğunun kaldırılması fikri Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya, ar-ge formilasyon ise Doç. Dr. Göktürk Avşar'a ait olduğundan marka tescilinde isimleri yer almıştır.

Bunun yasaya aykırı bir yanı bulunmadığı gibi hastalarımızın ve personellerimizin kullanımına sunulabilmesi için ürünün üniversitemizce üretilip satılmasına herhangi bir bedel talep etmeksizin muvafakat etmişlerdir.

 

“ÜRÜN GELİŞTİRİP SATMAK, ÜNİVERSİTE İÇİN BAŞARI”

Zeflorax isimli dezenfektanın Mersin Üniversitesi Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Zeflorax isimli Üretim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi üzerinden fatura karşılığında satışı yapılmakta ve üniversitemize gelir sağlanmaktadır. Bu şekilde öz gelir elde etmek, yasalarla ve üst kuruluşlarımız olan düzenleyici ve denetleyici kurumlarla üniversitemize önerilmekte ve teşvik edilmektedir. Bu şekilde bir üretim yapıyor olmanın üniversitemiz için bir başarı olduğunu vurgulamak isteriz. Dezenfektan üretimimiz dışında Mobilya ve Dekorasyon Bölümümüz tarafından dolap, masa v.b mobilyalar da üretilmekte ve aynı mevzuat çerçevesinde satışa sunulmaktadır. Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere üniversitemizce yapılan her işlem mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA