İŞ-KUR’DAN AKDENİZ BELEDİYESİ KURSİYERLERİNE EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ-KUR’DAN AKDENİZ BELEDİYESİ KURSİYERLERİNE EĞİTİM


 

Mersin İş-Kur tarafından Akdeniz Belediyesi Mesleki Eğitim Atölyeleri kursiyerlerine İş Kulübü Eğitimi düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü ve İŞKUR bünyesinde kurulan Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu işbirliğinde Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri kursiyerlerine İş Kulübü Eğitimi sertifika töreni ve Mülakat Tüyoları etkinliği düzenlendi.

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinde düzenlenen etkinliğe Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Proje koordinatörü Ece Okçu, İş Kulübü Liderleri Ahmet Turna, Nilgün Deli, İsmail Karaman, Mersin İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu Yöneticileri Süleyman Erkan Şanlı, Ayşegül Bozkurt, Arnica İnsan Kaynakları Sorumlusu Selin Usta ve 32 kursiyer katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu işgücü piyasasının tüm aktörleriyle İŞKUR arasındaki işbirliğini artırmayı amaçladıklarını bu sayede daha fazla vatandaşın İŞKUR hizmetlerine ulaşarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. İş Kulübünün, çalışmalarıyla İşsizlikle mücadele çerçevesinde dezavantajlı grupların istihdama katılması amacıyla iş arayanlara, iş gücü piyasası ve firmaların işe alım süreçleri hakkında eğitimler vererek yol gösterdiğine dikkat çeken Kutlu, İş Kulübünün kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin, öğrencilerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü yeni çözümler sunduğunu ve bu sayede katılımcıların iş hayatına bir adım önde hazırlandığını ifade etti.

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ise merkezde eş zamanlı lojistik mesleki eğitim merkezi projesi ve Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri projesi yürüttüklerini anlattı. Proje ortakları ve eğitmenlere teşekkür eden Uçar, lojistik mesleki eğitim merkezi projesine 80; Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri projesine de 72 öğrencinin katılarak kurs ve eğitim aldıklarını ifade etti. Uçar; “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri projesi kursunda yüzde 20 istihdam sağlanacaktır. Lojistik mesleki eğitim merkezi projesi ise bir eğitim projesidir. Onun değeri, Türkiye’de simülatörlü eğitim verilen, liman vinç operatörü yetiştiren ilk projedir. Bu açıdan kentimize ve ülkemize farklı bir değer katmaktadır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra Arnica İnsan Kaynakları Sorumlusu Selin Usta tarafından katılımcılara iş hayatına yönelik pratik bilgiler verilerek mülakatlarda başarılı olmanın sırlarının paylaşıldığı etkinlik,  katılımcılara İş Kulübü Eğitimi kurs bitirme sertifikalarının Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar tarafından takdim edilmesiyle son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA