MERSİN’DE EKOTURİZM PARKURLARI GEZİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EKOTURİZM PARKURLARI GEZİLDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ekoturizm gezisi düzenlendiği bildirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Son yıllarda doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tamamını kapsayan ve doğayla uyumlu turizmi ifade eden ekoturizme olan yoğun talep nedeniyle, Çamlıyayla Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde  “Çamlıyayla Baştepe Ekoturizm Alanı"  ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde “Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı”   2021 yılında faaliyete geçti.

Orman Genel Müdürlüğü ekoturizm alanlarının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılarak daha geniş kitlelere ulaştırılması için yaptığı çalışmalar kapsamında, yörenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanınmasını sağlamak amacıyla Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nce ekoturizm gezisi düzenlendi.

Ekoturizm güzergâhlarındaki geziye; Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Özgür Balcı,  Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Ekoturizm Şube Müdürü Aydın Yumuş, EKOH Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, ilgili İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, teknik personelleri ile sosyal medya fenomenleri ve içerik üreticileri katıldı.

Çamlıyayla Kozağacı parkur girişinde bilgilendirme ile başlayan ekoturizm gezisi programı, Baştepe Seyir Terası ziyareti ve sonrasında doğal göknar, sedir ve karaçam ormanları içerisinde doğa yürüyüşü, parkur üzerinde yörük çadırı ziyareti, doğa fotoğrafı ve video çekimi sonrası Namrun Kalesi gezisi ile Çamlıyayla kısmı sona erdi. Sonrasında Karabucak Okaliptüs Ormanı ekoturizm parkur girişinde bilgilendirme ile başlayan gezi programı da, okaliptüs, sığla ve bataklık servisi ormanları içerisinde doğa fotoğrafı ve video çekimi sonrası Okaliptüs Ormancılık Müzesi gezisi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA