ERDEMLİ’DE VATANDAŞ DUMAN MAĞDURU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DE VATANDAŞ DUMAN MAĞDURU


 

​​​​​​​Erdemli ilçesi Koyuncu Mahallesi’nde eski taş ocağına dökülen atıkların tutuşması sonucu oluşan dumandan rahatsız olan TOKİ sakinleri, “Balkonda oturamıyoruz, çamaşır seremiyoruz, Serdiğimiz çamaşırları yeniden yıkamak zorunda kalıyoruz” diyerek isyan etti.

Hasan Küçük

 

Erdemli ilçesi Koyuncu Mahallesi’nde ilçe belediyesine ait eski taş ocağına vatandaşlar tarafından atılan atıkların tutuşması sonrası oluşan duman TOKİ konutlarının da bulunduğu Karyağdı mevkiindeki vatandaşların tepkisine neden oluyor. TOKİ konutlarında oturduğunu söyleyen  Servet Kaya, evlerinin hemen karşısında daha önce Erdemli Belediyesi’nin taş ocağının bulunduğunu söyledi. Belediyenin söz konusu taş ocağını başka bir yere götürdüğünü ifade eden Kaya, “Bu eski taş ocağı dediğimiz yerde sürekli bir şeyler yakılarak zaman zaman dumanlar yükseliyor. Çöp mü dökülüyor yoksa başkaları  orada atık mı yakıyor anlayamadık. Belediye’den tanıdıklarımızı aradık. Suriyelilerin orada hurda atık yaktığını söylediler” şeklinde konuştu.

Aynı sorunun birkaç yıldır devam ettiğini anlatan Kaya, “Sürekli orada bir şeyler yakılıyor. Bunun önlemi alınması lazım. Bu isi dumanı sabaha kadar  çekmek zorunda kalıyoruz. Her yıl aynı terane yeter artık bıktık. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

 

“BALKONA OTURAMIYORUZ, ÇAMAŞIR SEREMİYORUZ”

Duman ve is nedeniyle evlerinin balkonunda oturamaz hale geldiklerini vurgulayan Kaya, “Çamaşırımızı balkona seremiyoruz. Akşam hanım çamaşırları serdi. Bir süre sonra çamaşırları yeniden yıkamak zorunda kaldık. İs kokuyor. Kapılarımızı, pencerelerimizi açamıyoruz. Önceki gün, itfaiye ekiplerini göndermişler. Söndürdük deniliyor, zaman zaman tekrar yanıyor” diye konuştu.

Kaya, itfaiye ekiplerinin çalışmasın sonrası yangın sönerken is kokusunun hala devam ettiğini ifade ederek tekrar alev almaması için bölgenin tamamen temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

 

MUHTAR ÇERÇİ: TOKİ’DEKİ VATANDAŞLAR RAHATSIZ OLUYOR

Koyuncu Mahalle Muhtarı İlhan Çerçi ise vatandaşların bahçelerindeki atıkları, belediyenin eskiden taş ocağı olarak kullandığı alana döktüğünü söyledi. Orada yığılan bahçe atıklarının yoldan geçenlerin ateş atması veya camlar nedeniyle zaman zaman tutuştuğunu söyleyen Muhtar Çerçi, “2-3 gün önce yine yanmaya başladı. 5-6 tane itfaiye geldi. Bende başında bulundum ve yangın söndürüldü. Ancak yangın bir yerden sönerken alt taraftan yine tutuşuyor. Mahalle sakinlerinin yanında özellikle TOKİ’deki vatandaşlar bundan çok rahatsız oluyor. Vatandaşın balkonuna serdiği çamaşır duman oluyor. Astım rahatsızlığı olanlar bundan etkileniyor” diye konuştu.

 

“TEMİZLENECEK”

Durumu Erdemli Belediye yetkililerine ilettiklerini anlatan Çerçi şunları söyledi: “Yangın söndü. Soğuduktan sonra ekipler burayı temizleyecekler. Bundan sonra oraya atık dökülmesine izin verilmeyecek. 2 gün sıkıntı oldu ama şu anda bir sakıntı kalmadı.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA