MEÜ’DE NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE NELER OLUYOR?


 

​​​​​​​Pandemide kurulan bir şirket üzerinden Mersin Üniversitesi’ne satılan dezenfektanlar ile ilgili usulsüzlük iddiaları gündeme bomba gibi düştü! Üzerinde üniversiteye ait logo ile satılan ve marka tescili rektöre ait görünen şirkete bir MEÜ akademisyeni de ortak. Üniversiteden 1,5 milyon TL destek alan şirketin, MEÜ tesislerinde üretim yaparak bunları geri kuruma sattığı ve bu yolla elde ettiği kazancın usulsüz olduğu öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

İkinci Ruhsar Pekcan skandalı Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) mi patladı? Salgın döneminde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kocasının sahibi olduğu şirket üzerinden milyonlarca TL’lik dezenfektanı kendi bakanlığına sattığı skandalının bir benzerinin Mersin’de yaşandığı iddia edildi.

Covid-19 salgınının başlamasının hemen ardından MEÜ’de Fen – Edebiyat Fakültesi / Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kozmetik,Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim, Eğitim ve Araştırma Merkezi (MÜKAM) Başkanı Doç.Dr. Göktürk Avşar ile iş insanı Serkan Beybolat ortaklığında, AVS Ar-Ge Kimya Danışmanlık Mekatronik Teknolojik Sistemler Ltd. Şti kuruldu.

 

REKTÖR GİZLİ ORTAK MI?

Resmi olarak şirket ortaklığı bulunmamasına rağmen MEÜ Rektörü Ahmet Çamsarı’nın şirketin marka tescil ortağı olduğu orta çıktı. Çamsarı’nın şirkete ortak olmamasına rağmen patentte hak sahibi olmasının ortaya çıkması ile ne açıklama yapacağı merak konusu oldu.

 

ŞİRKETE FİNASMAN DESTEĞİ DE MEÜ’DEN Mİ SAĞLANDI?

Öte yandan şirketin Mersin Üniversitesi Bilimsel Araştırma Destekleme Biriminden 1,5 milyon TL destek aldığı iddiası da skandalın bir başka boyut olarak karşımıza çıktı.

 

ÜRETİM ALANI YOK AMA MEÜ LOGOLU ÜRÜN VAR!

Ayrıca MEÜ Teknokent’te 20 metrekarelik bir alanda kurulan ve burada üretim yapması mümkün olmayan firmanın ürün geliştirme süreçlerine dair de ciddi iddialar var.

Üzerinde MEÜ logosu vurulmaktan çekinilmeyen firmanın “ZEFLORAX” isimli ürününün, nerede üretildiği ciddi soru işareti oluşturuyor.

Firma üretim için ekstra bir yatırım yapıp tesis de kurmazken, ürünlerin Mersin Üniversitesi Kozmetik, Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim, Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin teknik üretim imkanlarından yararlanarak üretildiği öne sürülüyor.

Üstüne üstlük bu ürünlerin geri üniversiteye ve kentte pek çok kurum kuruluşa satıldığı da iddialar arasında yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA