“ADAY DEĞİLİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADAY DEĞİLİM”


 

Tarsus İdman Yurdu’nu adeta küllerinden doğarak play off yarı final oynamasının mimarı olan Başkan Ali İlk, 21 Haziran’daki kongrede aday olmayacağını açıklarken, silecek isme desteğe ise hazır olduğunu bildirdi.

HEDİYE EROĞLU
 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda (TİY) gözler 21 Haziran’da yapılacak Genel Kurulda. Genel kurul öncesi gözler mevcut yönetimde. Başkan Ali İlk aday olmayacağını açıklarken, gelecek her isme yardım etmeye ise hazır olduğunu bildirdi. 

 

ÖZLENEN TABLO NASIL GELDİ?

Gazetemize sezona dair değerlendirmelerde bulunan Başkan İlk, TİY’de olması gereken özlenen tabloyu sevgi ve sayıyla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Göreve geldiğimizde takım düşme potasındaydı. Maç maç giderek başarıyı elde ettik. Takımımızın bir özelliği de yenik başladığında daha hırslı oynuyor ve maçı eviriyor. Özellikle ikinci yarıda bunun o örneklerini yaşadık. Bizim futbolcularımız istedikleri zaman maçın kaderini değiştirebilecek nitelikte. Bu birbirlerine inanmışlıktan geçiyor” dedi.

 

TARSUS’UN ÇOCUKLARINA KAPILAR AÇILDI

Takıma geldikten sonra özellikle altyapıya çok büyük önem verdiklerinin de altını çizen Başkan İlk, “Hiçbir futbol takımının altyapısız ayakta duramayacağını iddia ediyorum. Biz geldiğimizde takımda Tarsuslu bir çocuğumuz vardı oda kadroda yer bulamıyordu. Ama ben inanıyorum Tarsuslu gençlere değer verildiği zaman bu takımda en az 3-5 futbolcumuz kadroda er alabilir. Bunun için gelir gelmez ilk işim hocalarımızla beraber amatör maçları izlemek oldu. Bazı isimleri not aldık, onlarla önümüzdeki günlerde bir araya gelip böyle bir yapı kurmak istiyoruz. Kuvayi Milliye'den aldığımız Ferit ve Muhammed inanıyorum ki ileride bu takımın değişmez elemanları olacaklar.

Ayrıca yaştan dolayı zamanı geçmiş futbolcuları da kuracağımız pilot takımımız ile kazanmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

“BIRAKIN DESTEĞİ KÖSTEK OLUNUYOR”

TİY’e destek verenler ve vermeyenlere dair yaptığı eleştirilerle sık sık gündem olan Ali İlk, konuda da gazetemize şunları söyledi: “Bırakın desteği köstek olunuyor. ‘Takım başarılı olursa başımıza bela olur’, ‘takıma filan belediye başkanı destek veriyor, takımın başına filan arkadaş geldi bu başarı ona yazılacak’ deniliyor. Yok arkadaş bize yazılmayacak bu başarı Tarsus’a yazılacak.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Tarsus İdman Yurdu Türkiye’nin en etkili takımlarından olması gerekirken maalesef bize hiç kimsenin sahip çıkmadığın gördük. Mevcut iktidarından muhalefetine kadar…

Final müsabakalarında gördük hiç kimse taşın altına elini koymadı. Örneğin sahamızın kapanmasına karşı lobi oluşturalım edik ama olmadı. Ben bu konuda çok üzüntülüyüm. Yazık, Tarsus sahipsiz gerçekten. Ama ben yine de cefakar taraftarımız ile bu işin üzerinden geleceğimize inanıyorum. Ama yakışmıyor Tarsus’a bu durum. 400 bin nüfuslu Tarsus sahipsiz bırakılmamalı.

Bugün ben varım yarın başkası olacak, ortak amaç TİY’in başarısı olmalı.

 

Sosyal medyada sahte hesaplarla algı yaratanlar var. Maalesef takımın başarısını kıskananlar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Takımın başarısını engellemek için bu gidişata nifak sokmaya çalışıldı. Yarı finalde dönmemizin en önemli sebeplerinden birisi de budur. Yoluna giden bir takıma köstek olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Allah ıslah etsinler. Kıskançlıktan, hasetlikten ne yapacaklarını şaşırdılar”.

 

“TARAFTAR İÇİNDEKİ GRUPLAR ELENMELİ”

Öte yandan yarı final rövanş maçının saha kapatma cezası nedeniyle seyircisiz oynanması üzerine eleştirilerin odağı haline gelen taraftara da sahip çıkan TİY Başkanı Ali İlk, arada bazı gruplar olduğunu ve bunların elenmesi gerektiğini bildirdi.

“Bu taraftar gruplarının rehabilite edilmesi lazım” diyen İlk, “Alkol alıp, uyuşturucu madde kullanıp, maça küfür etme amaçlı gelenleri tek tek tespit edip, ayıklamamız lazım. Seyircisiz oynadığımız maçın sebeplerinden birisi sahaya yabancı madde atılması ve küfürlü tezahürat. Bundan sonra özellikle ailelerin özellikle yoğun ilgi gösterdiği maçlar bekliyorum. Bu sayede seviyesiz müptezel seyircilerinde önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu.

 

İKTİDAR DA MUHALEFETTE…

Başkan ilk sürekli olarak gündemde tutarak çözüm üretmeye çalıştığı Şehir Stadyumunun kapasitesinin arttırılması ile ilgili soruna dair de yine açtı ağzını yumdu gözünü.

“Oynadığımız stadyumumuz 1950’da yapıldı o zaman nüfus 30 bindi. Şimdi nüfus 400 bin ve kapasite hala 4 bin” diyen İlk, “Tüm siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına, milletvekillerine konuyu bildirmemize rağmen, hiçbir girişim, olum olmadı. Tarsus’a yakışan güzel bir stadyum yapılmalı veya mevcut stadyumda kale arkaları maraton ile birleştirilip kapasitenin 12 bin kişiye çıkartılması gerekiyor. Bunu bizi yönetenlerden siyasilerden milletvekillerinden, iktidardan muhalefetten gündeme getirerek çözmelerini bekliyoruz” dedi.

 

“TAKIM SAHİPSİZ BIRAKILMAZ”

Son olarak yeni sezona dair sorulara da yanıt veren İlk, 21 Haziran’da yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı. “Kongrede artık görev alacak arkadaşlarımız yeni döneme dair çalışma yürütecek” diyen Ali İlk, “Yönetim olarak hocalarımızla, arkadaşlarımızla karşılıklı görüşüp, takımın için ne yapılması gerektiğine dair planlama hazırlanıyor. Gelen yönetime bu planlama bırakılacak. Takım sahipsiz bırakılmaz. Biz de destek olacağız.

İnşallah bu kadroya 5-6 yeni isim alır isek direk şampiyonluğa oynayacağına inanıyorum. En büyük eksik yanımız santrafor mevkiinde. Kesinlikle buraya iyi bir oyuncu alınması lazım ki biz çok büyük sıkıntılar yaşadık” dedi.

Başkan İlk, teknik ekibin yeni dönemde görevine devam edip etmeyeceğine ise yeni yönetimin karar vereceğini bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA