“5 DEĞİL 45 YIL GEÇSE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“5 DEĞİL 45 YIL GEÇSE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işten atılan arkadaşlarına destek vermek için eylem yaparak iktidara “5 değil 45 yıl geçse mücadeleye devam edeceğiz” diyerek seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

KESK Mersin Şubeler Platformu”nun, KHK ile görevlerine son verilen arkadaşlarına destek eylemi bu haftada yapıldı.

Özgür Çocuk Parkı’nda “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınan KESK üyeleri görevlerine iade edilsin” şeklinde pankartlar açan KESK üyeleri, geçici 35. maddenin kaldırılmasını istedi.

 

DARBE GİRİŞİMİ FIRSATA ÇEVRİLDİ

Platform adına basın açıklamasını okuyan BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan, yaklaşık 5 yıl önce, 15 Temmuz’u fırsat olarak gören hükümetin, on binlerce insanı gece yarıları yayınlanan resmi gazete ilanlarıyla işsiz bıraktığını anımsattı. “Darbe girişimine de, bunu fırsat bilen hükümetin hukuk dışı uygulamalarına da karşı olduğumuzu her fırsatta haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz” diyen Doğan, “Eski yol arkadaşları tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimi sonrası, FETÖ adı altında, solcu, muhalif, aydın, ilerici, önüne geleni kontrolsüz ve hukuksuzca işinden eden uygulamalara karşı olduğumuzu her fırsatta söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz.

On binlerce insan, herhangi bir yargı kararı olmadan işinden edildi. Neden işsiz kaldıkları dahi söylenmedi. İktidarın ihraçlara ilişkin tüm itiraz yollarını kapatması içeride ve dışarıda itirazların yükselmesine neden olunca ve AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca hızla bir oyalama mekanizmasına ihtiyaç duyuldu ve OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunu görevlendirdi.

Tarih elbette darbecileri mahkum edecek. Ancak, bunu fırsat bilerek insanları açlığa mahkum eden, ülkeyi yaşanamaz, nefes dahi alınamaz hale getirenleri de mahkum edecektir. Hayatlarını kaybettikten sonra görevlerine komisyon kararıyla iade edilen dostlarımızı ve ihraç sonrası canına kıyan 100’den fazla insanımızı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.  

 

“HUKUKSUZ EMEKÇİ KIYIMINA SON VERİLMELİ”

OHAL uygulamalarının devam eden uzantısı olan “Arşiv kaydı” ve “Güvenlik Soruşturması” bahanesi ile işinden edilen kamu ve yerel yönetimlerdeki emekçilerin derhal işine iade edilmesi gerektiğini söyleyen Doğan, işe alımlarda ve işten çıkarmalarda, kendini mahkemelerin yerine koyarak izlenen bu yolun antidemokratik ve meşruiyetten uzak olduğunu aktardı. “Bu uygulamalar derhal sona erdirilmeli ve bu hukuksuz emekçi kıyımına son verilmelidir” diyen Murat Doğan, 2Emekçi sınıfının, tarih boyunca bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.

 

“5 DEĞİL 45 YIL GEÇSE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu meydandan tekrar haykırıyoruz; Haksız ve hukuksuz ihraçlar, işten çıkarmalar zulümdür, cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 5 değil 45 yıl geçse mücadeleye devam edeceğiz.

Tekrar çağrıda bulunuyoruz; hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.

Başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son verilmeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır.

Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz… KHK’lar gidecek biz kazanacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA