​​​​​​​SERBEST KALAN TACİZCİ BABA YENİDEN YARGILANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​SERBEST KALAN TACİZCİ BABA YENİDEN YARGILANACAK


 

​​​​​​​Mersin’de öz kızına 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan ve bu ilişkiden bir çocuğun dünyaya geldiği dava ile ilgili babayı serbest bırakan Yargıtay’ın skandal kararına itiraz kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye gündemine oturan bir babanın öz kızına yıllarca cinsel istismarda bulunup bir de çocuk sahibi olmasına rağmen Yargıtay kararı ile serbest kaldığı utanç davasında yerel mahkeme skandal serbest bırakma kararına karşı direnme kararı aldı. Baba M.T. için 30 yıl isteyen yerel mahkemenin tutuklama kararı çıkarmaması tepki çekti.

 

İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI

İddiaya göre Mersin’de yaşayan 56 yaşındaki M.T. adlı erkek, kızı M.T’ye 2014 ile 2019 arasında defalarca zor ve tehdit kullanarak cinsel saldırıda bulundu. Bu zorlama ilişkiler sonucunda mağdur kadın 2015’te babası M.T’den bir çocuk dünyaya getirdi.

Olay 2019’da Alo 183 hattına başvuran bir kişin ihbarı ile ortaya çıkarken Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı soruşturma kapsamında harekete geçildi. apılan soruşturmaların tamamlanması üzerine Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile 17 Aralık 2019 tarihinde M.T’nin kızı M.T’ye yönelik cinsel saldırısı nedeniyle nitelikli cinsel saldırı suçundan Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldı.

 

TEHDİT VE BASKIYLA CİNSEL SALDIRIYA DEVAM ETTİ

Mersin. 1. İdare Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda özetle M. T. babasının her seferinde zorla şiddet uygulayarak kendisi ile birlikte olduğunu ve bu olaylar sırasında dudağının patladığını ve izinin hala geçmediğini söyledi . Babasının ‘rezil olur ortada kalırsın’ diyerek ilişkiyi kimseye anlatmamasını söylediğini ifade eden M.T.  “Babam bu eylemleri annemin evde olmadığı zamanlarda yapıyordu. Toplamda bana 9 ya da 10 kez  tecavüz etti. Ben balkona yanına gitmedim. İlk bana Tisan'da tecavüz etti. Daha sonra da kolluk beyanlarımda belirttiğim gibi Aymera 2 ve Özen isimli sitelerde zorla bana tecavüz etti. Sanığın beni tehdit ve zorla tecavüz ettiğini iş arkadaşlarım da biliyordu. Bir defasında iş yerime kadar gelip beni tehdit etti” dedi.

M.T.  babasının sonraki süreçte de “Sana sahip çıkan olmaz. Ortada kalırsın” tehditleri ve fiziki baskılar kullanarak cinsel saldırıya devam ettiğini, annesine ve kardeşlerinin zarar vereceği endişesiyle kimseye anlatmadığını anlattı.

 

“HAMİLE OLDUĞUMU HASTANEDE ÖĞRENDİM”

Tehditler nedeniyle olayı önce kimseye anlatmadığını anlatan M.T, “Ben hastaneye düzensiz adet nedeniyle gittiğimde gebe olduğumu öğrendim, sanık bana bu olayları kimseye söylemeyeceksin, başka birinden olduğunu söyleyeceksin dediği ve tehdit ettiği için çocuğun bir arkadaşımdan olduğunu söyledim. Kızım doğduktan 3 ay sonra gerçeği ilk defa kız kardeşime anlattım. Kız kardeşim bana, ‘emniyete gidip şikayetçi olalım’ dedi. Korktuğum için onu da susturdum, emniyete gitmedik. Kız kardeşimin bir arkadaşı olayları dayıma anlatmış, dayım da olayları emniyete bildirmiş, bende olayların doğrusunu bu şekilde anlattım” dedi.

 

MERSİN 1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ 30 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Duruşmalar sonunda 22 Ekim 2020 tarihinde kararını açıklayan Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanık M.T’ye toplam 30 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi’ne taşındı. Buradaki mahkeme ise oy çokluğu ile kararı yerinde bulunarak istinaf başvurularının ayrı ayrı esastan reddedilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir üye ise olayın rıza dışında gerçekleştiği yönünde kesin bir delil bulunmaması nedeni ile çoğunluğun görüşüne katılmadı.

 

YARGITAY SANIĞI TAHLİYE ETTİ

Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin reddetmesi üzerine karar 23 Şubat 2021 tarihinde Yargıtay’a taşındı. Kararını 2 Mart 2022 tarihinde kararını açıklayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise olayın intikal şekli ve zamanı, kızın ifadeleri, sanığın değişik tarihlerde kızı ile rızası ile ilişkiye girdiği yönündeki savunması ile ve bunu destekler mahiyette tarafların samimi fotoğraflarının tutanaklarda bulunması, dosyadaki delillerin dosya içeriği ile çelişmesini gerekçe göstererek mahkumiyet kararının yerinde olmadığına hükmederek kararı bozdu. Sanığın tahliyesine karar verdi.

 

MAHKEME 30 YIL VERDİ AMA TUTUKLAMADI!

Yargıtay’ın bozma kararının ardından sanık baba yeniden yargılandı. M.T., 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına mağdur sanık baba M.T., katılmazken, mağdur M.T. ve taraf avukatlar hazır bulundu.

Daya Mersin Barosu ile Günebakan Kadın Derneği’nin müdahillik talebi kabul edilmezken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahilliği kabul edildi.

Mahkeme, Yargıtay’ın sanık M.T.'ye verilen 30 yılık hapis cezasını bozmasına karşı direnme kararı aldı. Ayrıca 30 yıllık hapis cezasını yeniden verdi. Ancak Yargıtay’ın bozma kararı nedeniyle tutuklama çıkmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA