YANDAŞA DEĞİL TÜM ÇİÇEKÇİLERE EŞİT DESTEK VERİLSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANDAŞA DEĞİL TÜM ÇİÇEKÇİLERE EŞİT DESTEK VERİLSİN


 

Mersin’de 26 Mayıs Çiçekçiler Günü nedeniyle esnaf ve vatandaşa çiçek dağıtan Çiçekçiler Odası üyeleri korsan çiçekçilerle mücadele edilmesi çağrısı yaparak belediyelerin alımlarını yandaştan değil tüm esnaftan yapmasını istedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de Çiçekçiler Odası tarafından 26 Mayıs Çiçekçiler Günü nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlenerek esnaf ve vatandaşlara çiçek dağıtıldı. “Hüznünüzde biz varız”,”Sevinçlerinizde biz varız”, “Hayatın her anında biz varız” dövizlerinin açıldığı yürüyüş İstiklal Caddesi İleri İlkokulu yanından başladı. Cumhuriyet alanına kadar süren yürüyüş sırasında Çiçekçiler Odası Başkanı Ahmet Özdemir ve oda üyeleri esnaf ve vatandaşlara çiçek dağıttı. Çiçek dağıtımının ardından Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk anıtı önünde küçük bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oda başkanı Özdemir tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Her yıl Mayıs ayının ilk ya da ikinci haftasında bir günün Çiçekçiler Günü olarak kutlandığını ifade eden Özdemir, “Bizlerde 26 Mayıs gününü Çiçekçiler Günü kutlama günü olarak seçtik. Çiçekçi esnafımızla yaşanan tüm sorunlara ve ülkemizin üzerindeki tüm karabulutlara rağmen aydınlık yarınlara ulaşacağımız göstermek için ve bunu anlatabilmek aktarabilmek adına bir kortej yürüyüşü yaptık” dedi.

 

“PANDEMİDE CİDDİ SIKINTILAR ÇEKTİK”

Ülkenin 2 yıldır pandemi sürecinden geçtiğini hatırlatan Özdemir, “Pandemide tüm esnaf ve ülkenin dinamikleri büyük sıkıntı yaşadı. Gelişen aşılar ve devletimizin bu konuya olan olumlu yaklaşımları sonunda pandemi diğer ülkelere göre daha iyi şekilde atlatmaya çalıştık.  Çiçekçi esnafı olarak pandemi döneminde çok ciddi sıkıntılar çektik. Çiçekçi esnafı her şeye rağmen insanların doğumunda ölümünde düğününde, doğum günde veya bir kutlamasında pandemiye rağmen var olmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

 

“SESİMİZİ HERKES DUYMALI”

Dükkanlarının kapalı olduğu dönemde iş yerlerine sadece sipariş olduğu zaman gidebildiklerini anlatan Özdemir, “Düğünler olmuyordu. Cenaze törenleri dahi olmuyordu ama biz çiçekçi esnafı olarak insanlarımızın aklına biraz daha mutluluk, hüzünlerine biraz daha güç katabilmek adına

var olmaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz durumda gerçekten büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sesimizi kutlama günümüzde tüm Türkiye kamuoyu ve Mersin kamuoyu tarafından duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYELERDEN EŞİT DESTEK İSTEDİ”

Belediyelerden esnaflara destek olmasını isteyen Özdemir, “Yandaş çalışması değil tüm esnafımıza dağılan, partili partisiz tüm esnafımıza destek olmalarını istiyoruz. Bizler meslek odası yetkilileri olarak önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımızı ziyaret ederek ilçelerimizde var olan üyelerimizin isimlerini ve adreslerini kendilerine sunacağız” diye konuştu.

 

“KORSAN SATICILARDAN ÇİÇEK ALMAYIN”

Belediyeler, valilik, kaymakamlık ve kentteki tüm kurum ve kuruluşlar ve esnaftan

çiçeği çiçekçi esnafından almalarını isteyen Özdemir şunları söyledi: “Aynı zamanda halkımızdan öyle önemli bir isteğimiz var ki lütfen çiceği çiçekçi esnafından alalım. En kıymetli çiçekler en düzgün şekilde en kaliteli sunumla zamanında adresine ulaşması için kesinlikle çiçekçi esnafından alınmalı. Korsan satıcılar var olduğu sürece biz çiçekçi esnafı zor durumda olacağız. O nedenle tüm belediyelerimizden ricamız korsan satıcılara artık bir dur denilsin. Kayıt altına alınsınlar. Maliyemize de sesleniyoruz. Korsan satıcıları kayıt altına alsınlar. Bizlerle eşit şartlarda mücadele etsinler. Çünkü hepimizin evimize götürecek ekmeğe ihtiyacı var.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA