“ATATÜRK PARKINA LİMAN YAPILMASINA İZİN VERMEYİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKINA LİMAN YAPILMASINA İZİN VERMEYİN”


 

MIP’nin Mersin Limanı Atatürk Parkı’na doğru genişletme çalışmalarına karşı imza kampanyası başlatılarak projenin durdurulması istendi.

Hasan Küçük

 

 Mersin’de Çevre Platformu tarafından Uluslarası Mersin Liman İşletmesi’nin (MIP) Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletme çalışmalarının önüne geçilmesi ve projenin durdurulması için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası için 30 Mayıs’a kadar 11-18 saatleri arasında Yoğurt Pazarı, Özgür Cocuk Parkı, Forum AVM ve Hastane Caddesi Metropol Binasının önü ile Eski Mezitli Belediyesi önünde stant kuruldu. İmza kampanyası öncesi Çevre Platformu tarafından Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Platform adına basın açıklamasını Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin yaptı.

 “Tehlike kapımızda, Atatürk Parkına liman yapılmasına izin vermeyelim” diyen Şahin, “Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Rant çevreleri Atatürk Parkımıza liman genişleme projesi yapmak istiyor” dedi.

 

“EKOSİSTEMİN BOZULMASINA NEDEN OLACAK”

Liman genişlemesinin vereceği zararlar hakkında da bilgi veren Şahin, “Atatürk Parkında liman genişleme çalışmaları, Atatürk Parkının yok edilmesine, deniz ve hava kirliliğinin oluşmasına,  ekosistemin bozulmasına, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, Atatürk Parkının halk tarafından kullanımının engellenmesine, sağlığımızın bozulmasına, neden olacaktır. Atatürk Parkı halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyelim” şeklinde konuştu.

 

HERKESİ DESTEĞE DAVET ETTİ

Bu tehlikenin birlikte mücadele edilirse önlenebileceğini vurgulayan Şahin, “Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceği için herkesi “Atatürk parkına sahip çıkmak için Mersin merkezde, Yoğurt Pazarında, Özgür Çocuk Parkında, Forumda, Hastane Caddesi Metropol binasının önünde ve eski Mezitli Belediyesinin önünde 25 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında hergün 11.00-18.00 saatleri arasında imza kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

İMZALAR BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilecek imza metinlerinde ise şu ifadelere yer veriliyor: “Mersin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Atatürk Parkında Liman genişleme çalışmaları; Atatürk Parkında yeşilin yok edilmesine, deniz ve hava kirliliğinin oluşmasina, ekosistemin bozulmasına, Atatürk Parkının halk tarafından kullanımının engellemesine, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına ve sağlığımızın bozulmasına, neden olacaktır. Mersin Halkının karşı olduğu ve kamu yararına aykırı olan bu projenin derhal durdurulmasını talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA