ANA KONTEYNER LİMANI ELEŞTİRİLERİNE SİYASİ RANT SUÇLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANA KONTEYNER LİMANI ELEŞTİRİLERİNE SİYASİ RANT SUÇLAMASI


 

​​​​​​​10. Kalkınma Planında Mersin’de planlanan Ana Konteyner Limanı’nın 11. Kalkınma Planı’nda "Akdeniz’de yapılması planlanan" olarak değiştirilmesi sonrası projenin başka bir şehre yapılacak eleştirilerine AKP İl Başkanı Ercik’ten siyasi rant suçlaması geldi.

Hasan Küçük  

 

10. Kalkınma Planında Mersin’e yapılması planlanan Ana Konteyner Limanı’nın 11. Kalkınma Planı’nda "Akdeniz'de yapılması planlanan" olarak değiştirilmesi projenin Mersin dışında başka bir kente yapılacak şeklinde anlaşılması kentte endişe yaratırken, konuyla ilgili belirsizlik devam ediyor.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu tepkiler üzerine Ana Konteyner Limanı’nın yerinin Mersin olacağı sözleri de kent kamuoyunu pek tatmin etmezken, konuyla ilgili nihayet AKP İl Başkanı Cesim Ercik sessizliğini bozarak bir açıklama yaptı.

 

“SIKINTIYI DİLE GETİRDİK” SAVUNMASI

Ercik katıldığı bir televizyon programında sorulan soru sonrası konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 11. Kalkınma Planında ‘Doğu Akdeniz Konteryer Limanı’ diye bir tabir kullanıldığını ifade etti. Ercik, “Daha önce açıklanan 10. Kalkınma Planı’nda bu Mersin idi. Biz bu ifadeyi görünce tüm milletvekillerimiz ve Lütfi Elvan bakanımızla birlikte bu ifadenin Mersin için bir nevi sıkıntı oluşturduğunu her defasında dile getirdik. Bu konuyu Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. Ulaştırma Bakanımız 7-8 ay önce Mersin’e geldiğinde biz hava alanını gezerken o zaman orada Ana konteyner limanı burasıdır diye bir tabir kullandı” dedi.

 

“SİYASİ MALZEME YAPMAK İSTEYEN BİR KESİM OLUŞTU”

Bunu siyasi malzeme yapmak isteyen bir kesimin oluştuğunu anlatan Ercik, “Her defasında biz Ana Konteyner limanının Mersin olduğunu dile getirdik. Sayın Bakanımızda Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’da Mersin’e geldiğinde Ana konteyner limanının Mersin Ana Konteyner limanı olduğunu ve buraya yapılacağını defaatle dile getirdi. Siyasi malzeme yapmak isteyenler her defasında bunu bir şekilde gündem yapıp buradan bir siyasi rant elde edebilir miyiz diye peşine düşen bir kesim her zaman olacak. Buradan özellikle vurgulamak istiyorum, çünkü hem Ulaştırma Bakanımız olsun hem de Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay olsun bu limanın Mersin Ana Konteyner Limanı olacağını kendileri defaatle dile getirdiler. Biz Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’de kalacağını ve Mersin Ana Konteyner limanı olacağını buradan Mersinli hemşehrilerimize özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.    


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA