MERSİN’DE FINDIK LAHMACUNLU AÇILIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE FINDIK LAHMACUNLU AÇILIŞ


 

Mersin’de Türk Mutfağı Haftasının açılışında katılımcılara, Tarsus’un ünlü fındık lahmacunu ile aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Türkiye genelinde 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftasının Mersin ayağının Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Meydanına kurulan masalarda fındık lahmacun ve aşurenin tanıtımı yapıldı.

Etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ile vatandaşlar katıldı.

 

“MERSİN, KENDİNE ÖZGÜ MUTFAK KÜLTÜRÜNE SAHİP”

Etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ekici, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde bu yıl tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerde 21-27 Mayıs tarihleri arasının Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını söyledi. Bu kadim topraklarda zengin bir mutfak kültürün olduğunu belirten Ekici, “Mersin ilimiz de tarih boyunca kendine özgü mutfağı ile mutfak kültürüne sahip bir ilimizdir” dedi.

Hafta boyunca Mersin Valiliği öncülüğünde Akdeniz Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi iş birliğinde bazı etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade eden Ekici, Mersin Arkeoloji Müzesinde panel, Soli Pompeiopolis Antik Kentinde de yemek sunumu yapacaklarını kaydetti. Ekici, önümüzdeki yıl bu etkinlikleri daha da genişleteceklerini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Arslan da mutfak kültürünün aynı zamanda bir medeniyetin devamı niteliğinde olan olgulardan biri olduğunu vurguladı. Köklü medeniyetlerin köklü mutfak kültürleri olduğunu belirten Arslan, “Bizim ‘anne eli değmiş gibi’ diye meşhur bir deyimimiz vardır. Dolayısıyla hanımefendilerin eliyle ağırlıklı olarak devam eden mutfak kültürümüz, günümüzde profesyonel aşçılıkla beraber tüm dünyaya uluslararası boyuta yayılıyor, yayılmaya devam edecektir. Tüm dünyadaki mutfak kültürünün içerisinde Türk mutfak kültürünün ayrı bir önemi vardır. Bu varlığı son dönemlerde daha da netleşmeye başlamıştır, çünkü Selçuklulardan, Osmanlılardan, cumhuriyet döneminden ve günümüz Türkiye'sinde harmanlanmış ve günümüze ulaşmış bu kültürle beraber ülkemizin tanıtımında çok büyük katkılar sağlayacaktır. Mersinimiz de gerçekten Türkiye'de ender bulunan mutfak kültürlerinden birçoğuna sahiptir. Bu tür programlar, Mersin’in tanıtımı açısından da son derece önemlidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Pamuk, Başkan Yardımcısı Arslan ve Müdürü Ekici tarafından etkinliğe katılanlara fındık lahmacun ve aşure dağıtıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA