​​​​​​​“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI MERSİN’DE 9’A İNDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI MERSİN’DE 9’A İNDİ”


 

​​​​​​​Mersin’de geçtiğimiz günlerde kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Eden Aileler Derneği kentteki uyuşturucu kullanım yaşının 9’a kadar indiğine dikkat çekerek başta Vali olmak üzere belediye başkanlarına tüm ilçelerde AMATEM kurulması için çağrı yaptı.

Hasan Küçük

 

Mersin’de 28 Nisan 2022 tarihinde kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Eden Aileler Derneği’ni tanıtmak yerel yönetimlerin uyuşturucuyla mücadele tedavi ve terapi merkezleri açmaları noktasında kamuoyu oluşturmak amacıyla Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenlendi. Derneğin Başkanı Kamuran Bilen, Polislerin bütün gayretlerine rağmen şehirdeki tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin yetersizliğinden dolayı uyuşturucu kullanım oranlarının çok yüksek, uyuşturucuya başlama yaşının ise çok erken olduğunu söyledi.

 

“MERSİN’DE UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 9’A İNDİ”

Uyuşturucuya bulaşmış insanların tedavi olup iyileşmelerinin, teknik ve fiziki mekan eksiklikleri nedeniyle yetersiz kaldığını belirten Bilen, “Bu uyuşturucuya bir şekilde bulaşmış çocukların tedavisi imkansız oluyor. Kısır bir döngüde tekrar tekrar uyuşturucu illetine düşüyorlar” dedi.

Mersin gibi koca bir şehirde kullanım oranı yüksek, kullanım yaşının 9’lara indiği bir yerde bir tane AMATEM bir tanede de çocuk ve kadın bağımlılara yönelik ÇAMATEM’in bulunduğunu anlatan Bilen, “Biz bu yetersizliklerin farkına varmış bir dernek olarak başta yeni gelen Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar tüm belediye başkanlarımızdan bu gençlerin önce ilaçlı tedavilerinin yapılabildiği AMATEM’lerin kurulmasının sağlanmasını istiyoruz.  Her bir ilçede bir AMATEM olmalı. Bu AMATEM’ler çocukları 20-25 günlük ilaçlı tedavilerle vücutlarındaki uyuşturucudan arındırıyor. 20-25 günlük palyatif bir çözümden bahsediyoruz. Şu anda bir vatandaş çocuğunu AMATEM’e götürmeye kalksa 3-5 aydan öncesine  zaman bulamıyor. Yer bulamıyor. Bulup yatırdığında da sonrası olmadığı o 20-25 günlük tedavi havada kalıyor” şeklinde konuştu.

 

“ATLA DEVE DEĞİLDİR”

Bütün yerel yönetimlerin özgür yaşam köyleri denilen yaşam merkezileri oluşturmasını isteyen Bilen, “AMATEM’de fiziki tedavi edilmiş çocukları topluma entegre etmeden toplu geri salmadan önce yapısal olarak meslek edinebilecekleri, spor yapabilecekleri, tarım ile uğraşabilecekleri ama ülkemizde eksik olan teknik mesleklerle ilgili meslek edinebilecekleri kurumlar inşa edilmesini istiyoruz. İstediğimiz gençler için çok büyük yerel yönetimler için çok küçük çalışmalardır. Atla deve değildir. Dağların başlarına yaptırılabilecek, meslek edinebilecekleri, tarım ve ziraat ile uğraşabilecekleri alanların yapılması belediyeleri hiç zor gelmeyecek şeylerdir” dedi.

 

“ANNE YÜREĞİ İLE DERNEĞİMİZE DAVET EDİYORUM”

Dernek olarak amaçlarınında böyle bir yaşam köyü oluşturmak olduğunu anlatan Bilen, “Bu konularla ilgili Gaziantep başka olmak üzere birçok belediyenin çalışmaları olduğunu gördük. Bu gördüklerimizden ilham aldık ve cesaretlendik. Biz arkamıza alacağımız destekle yerel yönetimleri harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Başta Valimizin eşleri olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın eşleri anne yürekleri ile bu derneğe davet ediyorum. Bu derneği onlar ve anneler sahip çıkarsa biz bu işi başaracağız” ifadelerini kullandı. 

Bilen konuşmasının ardından geçtiğimiz mecliste uyuşturucu ile mücadele merkezi kurulması kararı alan Akdeniz Belediye meclisini teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA