BİR GÜNDE 60 KİŞİ ORGAN BAĞIŞI YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR GÜNDE 60 KİŞİ ORGAN BAĞIŞI YAPTI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi ile Mersin Üniversitesi Hastanesi, Üniversitenin kuruluşunun 30. Yılı ve Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında organ bağışı ve otizm farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk olarak Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı ve Mersin Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından ‘‘Organ Bağış Etkinliği’’ düzenlendi. Üniversitenin Cumhuriyet Alanında açılan etkinlik standında bir gün içinde 60 kişi organlarını bağışlayarak, organ nakli gereksinimi duyan birden fazla bireyin yaşamına dokunma ihtimalinin mutluluğunu yaşadı.

Daha sonrasında Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Mersin Üniversitesi Hastanesi Çocuk Servisleri ile Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi tarafından otizme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla  ‘‘Otizme Kırmızı Işık Yak’’ etkinliği yine üniversite Cumhuriyet Alanında gerçekleştirildi.

Etkinlik alanını ziyaret edenlere, ‘‘Otizmi kabul etmek, otizm tanısı koyulan bireyleri dinlemek ve onlardan öğrenmekle mümkündür’’ mesajı verildi. Otizm farkındalığını mavi renk, otizm tanısı bulunan bireyleri kabul etmenin, toplumun her kademesinde var olmalarına destek olmanın kırmızı renkle ifade edilmesi nedeniyle, etkinlik alanında daha çok mavi ve kırmızı renklerin olduğu materyaller yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA