NKP’DE YENİ DÖNEM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NKP’DE YENİ DÖNEM


 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) bileşenleri yeni yürütmeyi belirlemek için meclis toplantısı gerçekleştirdi. NKP yeni yürütme kurulunun belirlendiği toplantıda özeleştirilerin, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

Hasan Küçük

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) bileşenleri yeni yürütmeyi belirlemek için meclis toplantısı gerçekleştirdi. Divan başkanlığını önceki NKP dönem sözcülerinden Osman Kocak’ın yaptığı mecliste 13 kişilik yürütme kurulu belirlenmeden önce “Nasıl bir örgütlenme, yeni dönemde NKP stratejisi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

“33 ETKİNLİK YAPTIK, ÖNGÜTLENLE İLE İLGİLİ SORUN YAŞADIK”

NKP’nin mevcut dönem sözcüsü ve EMO Mersin Şube Başkanı Uğur Tulay görevinin TMMOB’da görev alması ile birlikte  17 Kasım’da başladığını ifade ederek “Mali olarak bir bütçemiz olmadı. Masrafları NKP adına TMMOB olarak biz karşıladık. TMMOB, NKP’nin mali sorumluluğu yerine getirdi” dedi.

Dönemimde en büyük etkinliğin Akkuyu yargılanmaları için Gülnar’a gittikleri dava olduğunu ifade eden Tulay, “Ondan sonraki süreçte o günün şartlarında hangi açıklama yapılması gerekiyorsa onları yaptık. Kendi döneminde 33 tane çalışma yapılmış. Katılımcı olmaya çalıştık. Örgütlenme ile ilgili bir sorun vardı. Kendi adıma çok sizden çok şey öğrendim. Bir çok alanda bilmediğim konularda kendimi geliştirdim. Çok büyük kitlelere harekete geçiremedik ama ses getirdiğimiz eylemlerimiz oldu” şeklinde konuştu.

Sol Parti adına katılan Süleyman Bakırcı ise etkinliklere daha çok katılımcı sağlanması gerektiğini belirterek kurum ziyaretleri ve STK ziyaretleri yapılması gerektiğini söyledi.

 

“SİYASİ İKTİDARI DEĞİŞTİRECEK ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan ise Nükleer santralde şu ana kadar mücadelenin yaptırmamak üzerine olduğunu söyledi. Covid sürecinde her yerin kapanırken Akkuyu’nun kapanmadığını belirten Erkan, “Covid nedeniyle meydan boş kaldı. Covid bahana edilerek eylemler yaptırılmadı. İnsanlar aç olduğu için iş arayışına girdi. Siyasi iktidar değişmeden nükleer ülkedeki nükleer anlayışın değişmesi mümkün değil. Bu nedenle siyasi iktidarın değiştirilmesi için yapılacak çalışmalara destek verilmeli. Ana hedef iktidarın değişmesini sağlayacak eylemler olmalı” şeklinde konuştu.

Erkan, Karadeniz’deki derelerin kardeşliği platformunun benzeri bir çalışmanı ses getirebileceğini vurgulayarak nükleere karşı Sinop’un da dahil edileceği bir çalıştay yapılması önerisinde bulundu.

Aktivist Ferdi Özler ise eylemlerin etkili olabilmesi için Rus medyasında haberlerin çıkmasını sağlayacak etkinlikler yapılması gerektiğini söyledi.

 

“İNSANLARIN NÜKLEER SANTRALİN ZARARLARINI BİLMİYOR”

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ise herkesin nükleer santralle ilgili bilgisinin olduğunun sanıldığını ifade ederek “Nükleer santralin zararlarına karşı insanların bilgisi yok. Bunun için insanlara nükleer santralin zararlarını anlatmalıyız. Bu konuda NKP yetersiz. Basın açıklamalarının yeterli olduğunu sanıyoruz ama yetersiz” dedi.

İnsanlara nükleer santralden denizin bile nasıl etkileneceğinin anlatılamadığını vurgulayan Başkavak, “Bu nedenle doğal olarak nasıl bir Akdeniz ile karşı karşıya kalınacak bu bilinmiyor. Nükleer santral bittiğinde bir cennet tarifi yapılıyor ama nükleer santralde bugün çalışanlar ciddi anlamda cehennemi yaşıyor. Oradaki kıyımlar… Mesela bir rapor hazırlasak onlarca iş cinayeti ile karşı karşıya kalırız. Burası bir cehenmen…Bugün orayı yapanlara, yarında orada yaşayanlara cehennem yaşatacak. Hem inşaat aşaması hem inşaat sonrası yaşanacak cehennemi anlatacak çalışmalar yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Aktivist İhsan Derinöz, insanların okumamasından dert yanarak nükleerin zararlarını anlatmak için  görselliği öne çıkaran  çalışmalar yapılmasını önerdi.

 

“KARIN DOYURMA KAYGISI İLE İNSANLAR SERMAYEYE TESLİM OLMUŞ”

Eski NKP dönem sözcüsü Aycan Özkan ise en önemli hendikaplarının olayın merkezinden uzak olmaları olduğunu belirterek “İnsanlar karınlarını doyurma kaygısı nedeniyle sermaye teslim olmuş durumda. Bu nedenle çalışmalarımız karşılık bulmuyor” dedi.

Aktivist Celal Sonuvar ise yaşam alanlarının tahrip edileceği bir çalışma ile karşı karşıya olunduğu ifade ederek işbirlikçi firmaların teşhir edilmesini istedi.

Konuşmaların ardından NKP’nin 13 kişilik yeni yürütme kurulu seçildi. Yürütme kurulu yapılacak toplantı sonrası NKP’nin dönem sözcüsü belirleyecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA