MERSİN EMO’DA KAZAN KAYNIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN EMO’DA KAZAN KAYNIYOR


 

Olağan genel kurulda uzlaşı listesinin bozulduğu gerekçesi ile Alkan Alkaya’nın 349 imza toplaması sonucu aldığı olağan üstü seçim kararına Mersinli elektrikçilerin ‘şubeye operasyon yapılmasını kabul etmiyoruz” tepkisine EMO Genel Merkezi’nden seçim kararı mevzuata uygun açıklaması geldi. Genel Merkezin bu açıklaması sonrası ise 5 oda ortak deklarasyon yayınlayarak Mersin şubesinde başlayan kaosun dalgayı tetikleyeceği uyarısı yaptı.

Hasan KÜÇÜK

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nde Şubat ayında yapılan olağan genel kurulunda uzlaşmanın bozulduğu ve listenin değiştirildiği gerekçesiyle Alkan Alkaya başkanlığında 349 imza toplanarak seçim çağrısı yapıldı. Mersin EMO yönetiminin olağan üstü seçimi uygun görmemesi üzerine Alkan Alkaya seçimin yenilenmesi talebi için topladığı imzalarla birlikte EMO Genel Merkezi’ne başvurdu. Talebi kabul eden EMO Genel Merkezi, Mersin EMO’nun 11-12 Haziran 2022 tarihinde olağanüstü genel kurul yapmasına karar verdi. Olağanüstü genel kurul kararı, EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Eylem Ölmezoğlu imzalı yazıyla, Mersin Şubesi üyelerinden ve olağanüstü genel kurul çağrıcılarından olan Doç. Dr. Alkan Alkaya’ya gönderildi.

 

MERSİN EMO’DAN OPERASYON YAPILIYOR TEPKİSİ

Genel merkezin olağan üstü seçim kararına Mersin EMO’dan sert bir şekilde tepki gösterildi.

Söz konusu talebin EMO örgütü içinde gereksiz seçim tartışmaları yaratacak bir nifak girişimi olduğunu vurgulanarak kararın EMO Yönetim Kurulu gelenekleri ve ciddiyeti ile bağdaşmadığı ifade edildi. Açıklamada EMO Mersin Şubesi’nin görevinin başında olduğu vurgulanarak “Üyelerimizin özgür iradesi yerine dışarıdan müdahale ile Mersin Şubeye operasyon yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Kabul de etmeyeceğiz. Tüm yasal ve idari haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadeleri kullanıldı.

 

EMO GENEL MERKEZİN’NDEN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

EMO Mersin Şubesi’nin açıklamasına genel merkezin cevabı gecikmedi. Elektrik Mühendisleri Odası 48. Dönem Yönetim Kurulu, EMO Mersin Şubesi Olağanüstü Genel Kurul kararına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Mersin Şubesine kayıtlı üyelerinin EMO Ana Yönetmeliğinin 84-a maddesi kapsamında şubede olağanüstü genel kurul yapılması talebine ilişkin 14.04.2022 tarihinde EMO Mersin Şubesi’ne verilen dilekçelerin kabul edilmemesi üzerine EMO Ana Yönetmeliği’nin 85. maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere EMO Yönetim Kurulu`na başvurulduğu ifade edildi.

 

“ÜYELERLE BİREBİR GÖRÜŞÜLDÜ”

Yönetim Kurulunun olağanüstü genel kurul için yapılan başvuruya ilişkin belgeler üzerinde inceleme yapmakla yetinmeyip dilekçe sahibi üyeler ile tek tek görüşüp dilekçe teyitlerini aldığı ve hiçbir tartışmaya maddi temel bırakmayacak şekilde bir süreç işleterek olağanüstü genel kurul koşullarının oluştuğunun tespit edildiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“KARAR MEVZUATA UYGUN, KARARI ÜYELERİMİZ VERECEK”

“Bu nedenle, ilgili maddeler kapsamında şubeye kayıtlı üye sayısının beşte birinin başvurusu ile olağanüstü genel kurul istemesi koşulunun sağlanması ve 85. maddenin gereği olarak; delege seçimleri hariç olmak üzere Seçimli Olağanüstü Genel Kurul yapılmasına karar vermiştir. Yönetim Kurulumuz, üyelerin irade beyanı olarak sunduğu dilekçeleri, EMO Ana Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda değerlendirerek mevzuatımıza uygun bir karar almıştır. Tarafsızlık içerisinde ve titizlikle yürüttüğümüz bu sürecin son söz sahibi hiç şüphesiz ki Mersin Şubemize kayıtlı üyelerimizdir.

Mersin Şubesi`nin geleceği, Mersin Şubesi`ndeki üyelerimizin iradeleri ve kararları doğrultusunda inşa edilecektir. Odamızın, 68 yıllık örgütlü bilincine ve demokratik birikimine olan inancımızla, Mersin Şubemiz adına mesleki demokratik kitle örgütlülüğümüze katkı koyan, başarılı bir genel kurul sürecinin geçirilmesini dileriz.”

EMO Genel Merkezi’nin bu açıklamasının ardından bu defa aralarında Mersin’in de olduğu

Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli Elektrik Mühendisleri Odası şubeleri Mersin Şubesi’nin meşru yönetim kurulu görevine devam ediyor diyerek ortak bir deklarasyon yayınladı.

 

“ÜYELER YANILTILARAK İMZA TOPLANDI İDDİASI”

EMO Mersin Şubesi’nin 26-27 Şubat 2022 tarihinde yapılan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlere seçim sürecinde hiçbir itiraz yapılmadığı vurgulandı.

Seçim sonrasında seçim sonuçlarını beğenmeyen Mersin Şubesinde bir üyenin akademik unvanını da kullanarak belirli sayıda üyeleri yanıltıp imza topladığı, imzalarını geri çekmek isteyen üyeleri de geri arama yoluyla Oda gerçekliği ile ilgisi olmayan, kasıtlı ve yanlış bilgilerle ikna etme yolunu seçtiği ifade edilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu üyemiz, akademik unvanını kullanarak daha önce eğitim öğretim altında birlikte olduğu meslektaşlarımız ile iş yaptığı alanlardaki meslektaşlarımızı yanlış yönlendirme ve çeşitli ödünlerle etkilemiştir. Bu yollarla toplanan imzaların üyelerin gerçek iradesini yansıtmadığını ve Odamızı uzun yıllardır kaosa sürükleyen güç odaklarının ekmeğine yağ sürdüğünü biliyoruz.

 

“OLUP BİTENDEN KAYGI DUYUYORUZ”

2016 yılında başlatılan kaos operasyonunun bir benzeri bugün akademisyen unvanlı üyemizin eliyle Mersin Şubemizde hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu olup bitenden kaygı duymaktayız. Çünkü EMO tarihinin büyük çabalarla elde ettiği kazanımların bir çırpıda yok edileceği zaman diliminde olduğumuzu düşünüyoruz. Bu nedenle biz üyeler ve görev almış seçilmişler olarak hak ettiğimiz demokratik değerleri ve Oda yapılanmasını yaşayıp yaşatmak amacıyla mücadele etmeliyiz. Pusuda bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkarmalı, daha çok demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bir evrede ondan ödün vermemeliyiz.

 

“MERSİN ŞUBESİNDE BAŞLAYAN KAOS DALGAYI TETİKLER”

Yenilenen İstanbul seçimlerinin sonuçlarını burada hatırlatmak isteriz. 2019 yılında ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin bir benzeri bugün Mersin’de Odamızın demokratik teamüllerini yerle bir etmek için elinden geleni yapmakta ve her türlü manipülasyon ile karşımıza çıkmaktadırlar. Şu da bilinmelidir ki, Odamızda direnç gösteren ve Odasına sahip çıkan genç, dinamik ve üretken bir meslektaş grubu da demokrasiyi araç görenlere her zaman cevabını vermiştir. Mersin Şubemizde başlayacak bir kaosun Oda merkezini de içine alacak bir dalgayı tetikleyeceğini, dönemsel olarak merkezi iradeyi temsil edenler iyi bilmelidir. 

 

“MAHKEMEYE GİTMEYE HAZIRLANIYOR”

Genel Merkezin aldığı karar ve açıklamasının ardından Mersin EMO yönetiminin bir taraftan olağan üstü seçim kararını mahkemeye taşımaya hazırlandığı, diğer taraftan ise seçimin yapılma ihtimaline karşı bire bir üye ziyareti yaptığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA