VALİ PEHLİVAN HIZLI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ PEHLİVAN HIZLI BAŞLADI


 

Mersin’e “merhaba” diyerek göreve başlayan yeni Vali Ali Hamza Pehlivan, ayağının tozuyla ilk olarak bir şehit ailesini daha ziyaret etti. Vali Pehlivan daha sonra aynı gün çiftçiler ve esnafla bir araya geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Şırnak Valisiyken 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak atanan Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de gelerek görevine başladı.

Valilik binasında organize edilen törenle karşılanan Vali Pehlivan, il protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının tebriklerini kabul etti.

“Arkadaşlarımızla birlikte üstün bir gayretle çalışacağız” diyen Vali Pehlivan, “Mersin ilimiz için en doğrusunu yapma çabası içinde olacağız” dedi.

Mersin’in kendine has pek çok özellik ve güzelliklerinin yanında muhtelif sorun, ihtiyaç ve hizmet beklentilerinin de mevcut olduğunu söyleyen Pehlivan, “Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımız ve ilgili devlet kurumlarımızın desteği, koordinasyon ve işbirliği ile devam eden yatırımları tamamlamak, yeni projeler geliştirerek hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Mersin’de yaşayan şehit aileleri ve gazilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin, engellilerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak şefkati ve merhameti hep birlikte çoğaltacağız.

Toplumumuzun her kesiminin, Mersinli değerli hemşerilerimizin üretken çaba, yapıcı fikir ve projelerini, görüş ve önerilerini paylaşıp İlimizin geleceği için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Bu uğurda katkı ve katılım sağlayacak olan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyor, çalışmalarda üstün başarılar temenni ediyorum. Bu vesileyle yüreği Mersin için çarpan saygıdeğer hemşerilerimizi en iyi dileklerimle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

AYAĞININ TOZUYLA SAHAYA İNDİ

Ayağının tozuyla gelir gelmez sahaya inen Vali Pehlivan, kentteki ilk ziyaretini Akdeniz İlçesinde yaşayan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesine gerçekleştirdi.

Şehidin eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Pehlivan; “Mersin’deki ilk günümde siz saygıdeğer Şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vali Pehlivan daha sonra eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Mezitli ilçesi Esenbağlar Mahallesi'nde çiftçi ve üreticilerle bir araya geldi. Limon yetiştiriciliği, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan Kurt ailesinin misafiri olan Vali Pehlivan, dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentteki ilk mesaisinin son durağında eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle’deki esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Sokak boyunca ziyaret ettiği esnafa hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu, yol boyunca vatandaşlar ile selamlaşıp hasbihal etti. Esnaf ve vatandaşlar, Vali Pehlivan’ın görevinin ilk gününde yaptığı ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA