“HAKSIZ İHRAÇLAR CİNAYETTİR; SON VERİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAKSIZ İHRAÇLAR CİNAYETTİR; SON VERİN”


 

​​​​​​​Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işten atılan arkadaşlarına destek vermek için eylem yaparak “haksız ihraçlar cinayettir, zulümdür son verin” çağrısı yaptı.

Hasan Küçük

 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerinden olan kamu emekçisi arkadaşlarının işlerine iade edilmesi için her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde, “Haksız hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin”, “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartları açıldı.

KESK Mersin Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu.

AKP hükümeti’nin OHAL fırsatçılığıyla on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını yargı süreci işletmeden, savunma almadan evrensel güvenceleri ihlal ederek ellerinden aldığını ve ihraç ettiğini belirten Sümbül, “Bütün itiraz yollarının kapatılmasına yönelik sesler yükselince ve AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca bir oyalama mekanizmasına ihtiyaç duydu ve OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunu kuruldu. Ancak, ne yazık ki bu komisyon OHAL Mağdurlarını Oyalama Komisyonuna dönüşmüştür” dedi.

 

“OYALAMA DIŞINDA BİR AMACI YOK”

OHAL KHK’ları eliyle ihraç edilen ve işlemin iadesi için komisyona başvuran KESK üyelerinden 1.300’den fazla kişinin başvurusu halen karara bağlanmadığını anlatan Sümbül, “Bu komisyonun oyalama dışında nasıl bir amacı olabilir ki binlerce başvuru bunca zamana rağmen halen beklemektedir.  Üzülerek söylüyoruz ki, onlarca insan hayatlarını kaybettikten sonra, görevlerine komisyon kararıyla iade edilmişlerdir. Bir kez daha ve bıkmadan söylüyoruz, geciken adalet, adalet değildir. 100’den fazla insan ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle intihar etmiştir. Bir kez daha söylüyoruz, tarih önünde hesap vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLER BEDELLER ÖDENEREK KAZANILDI”

İşçi sınıfı, emekçilerin yüzyıllardır bin bir türlü bedel ödeyerek bazı hak ve özgürlükleri elde edebildiğini anlatan Sümbül şunları kaydetti: “Bu hakların ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu meydandan bir kez daha haykırıyoruz; Haksız ve hukuksuz ihraçlar Zulümdür, Cinayettir. 5 yıl değil, 45 yıl sürse de bu hukuksuzluğunuz! Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

 

“OHAL KOMİSYONUL LAĞVEDİLMELİ”

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir. 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi ve manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına derhal son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu ZULÜM bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. KHK’lar gidecek biz kazanacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA