UKRAYNALILAR GÖNÜLLÜ EVİNDE TÜRKÇE ÖĞRENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UKRAYNALILAR GÖNÜLLÜ EVİNDE TÜRKÇE ÖĞRENİYOR


 

Haber Merkezi

Ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelerek büyük bölümü Mezitli’de yaşamaya başlayan Ukraynalılar yaptıklarıyla örnek oluyor. Kampanyalar yaparak park ve sahil temizliği yapan Ukrayna vatandaşları, Mezitli Belediyesi Tece Gönüllü Evinde daha kolay uyum sağlayabilme adına Türkçe öğreniyor. Ülkelerinde ki savaş sona erinceye kadar zorunlu yaşadıkları Mezitli’de dil ve kültür uyumunun sağlanması amacıyla Türkçe öğrenmeye başlayan Ukraynalılar, haberleri Türk haber kanallarından daha iyi takip edebilme ve ülkelerinden daha fazla haber alma şansı da yakalamış oluyor. Savaştan yıllar önce yaşamak için Mezitli’yi tercih eden Tanya Doygun’dan ders alan Ukraynalılar, daha sonra gittikleri Pazar yerlerinde, marketlerde ve sosyal alanlarda pratik yaparak Türkçelerini geliştirmeye çalışıyorlar.

Daha önce de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la da bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntılarla ilgili fikir alışverişi yapan Ukraynalılar, yaşadıkları sürece kentin yaşamına ve dokusuna uyum sağlamak adına çaba sarf edeceklerini dile getirmişlerdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” anlayışını savunduklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gönül isterdi ki memleketlerinde güven içerisinde yaşamaya devam etsinler. Ancak bir savaşın mağdurları olarak Türkiye’ye geldiler. Biz Türk misafirperverliğinin gereği olarak hepsine kucak açmak durumundayız. Bu çok önemli bir insanlık görevidir. Onların daha iyi şartlarda yaşaması ve burada bulundukları sürede Mezitlili vatandaşlarımızla birlikte uyum içerisinde olmaları için tüm tedbirleri alıyoruz. Sorunların çözümü için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ukraynalıların da uyum adına gösterdikleri büyük çabaya teşekkür eden Başkan Tarhan, “Ukraynalılar, Savaş mağduru olarak geldikleri Mezitli’de Avrupa kültürünün tüm etkilerini gösteriyorlar. Sahil ve park temizliği kampanyaları yapıyorlar, Türkçe öğreniyorlar, Türk kültürüne uygun davranmaya özen gösteriyorlar. Kendilerine gösterdikleri bu çaba ve özveri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.Öncelikle 3-6 yaş arası çocukların eğitimi için tespitler yaptırarak gerekirse bir Gündüz Bakımevi yapılması için girişimler yapacaklarını dile getiren Başkan Tarhan ‘’Yine ilgililerine ve yeteneklerine göre Mezitli Belediyemizin açtığı kurslardan tüm Ukraynalı vatandaşlarımızın yararlanması için çalışma yapacağız. Gıda ve barınma sorunları için gereken çalışmaları yaparak tüm sorunların çözümünü sağlayacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA