MEÜ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirerek ilk mezunlarını verdi.

Haber Merkezi

Üniversite Amfitiyatrosunda gerçekleşen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak Arş. Gör. Onur Çelebioğlu ve Arş. Gör. Ercan Adal tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi ve açış konuşmalarına geçildi.

 

“TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ HEMŞİRELİK FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ”

Yaklaşık 5 yıl önce, Hemşirelik Fakültesinin kurulmasının planlarının yapıldığını ve geçen süreçte de akademik kadro olarak Türkiye’deki en iyi hemşirelik fakültelerinden birisini ortaya çıkardıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı bu süreçte emeği olan tüm akademik ve idari personeli tebrik etti. Mezuniyet törenlerinde ilk olarak aileleri tebrik ettiğini ifade eden Prof. Dr. Çamsarı, “Ailelerimiz, çocuklarının tüm ihtiyaçları için onların yanında yer alıyorlar. Bu kadar güzel, vatana millete hizmet edecek tertemiz gençler yetiştirdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. ” dedi.

 

“BU MESLEĞİ SEVMEDEN YAPAMAZSINIZ”

Sağlık sektörünün her bir kademesinde çekilen zorlukları en çok sağlıkçıların anlayacağını söyleyen Prof. Dr. Çamsarı, “Sağlık alanındaki meslek kariyerimde 26. yılımı tamamlıyorum. Bu süreçte, hemşirelerimizin sağlık hizmetlerindeki yoğun emeklerini ve çabalarını hatırlıyorum. Bu hizmetlerin hakkı gerçekten ödenmez. Değerli öğrencilerimiz şundan emin olun ki, bu mesleği sevmeden yapamazsınız. İnsan sevgisinin en çok sizlerde olması gerekiyor. Size gelen her hastayı kendi anneniz, babanız, kardeşiniz olarak görün. Vatanınızı ve milletinizi sevin. Bizler de her zaman sizlerin yanında olacağız. Bütün yollar önünüzde açılsın, bir ömür mutlu olun” ifadelerini kullandı.

 

"HEMŞİRELİK, BİREYLERİN DOĞUMUNDAN ÖLÜMÜNE KADAR TÜM SÜREÇTE EKTİN ROL OYNAYAN BİR MESLEK GRUBUNDUR"

Ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan ve bu yıl 30. yaşını kutlayan MEÜ’nün, Hemşirelik Fakültesinin ilk mezunlarını veriyor olmasından duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, “Hemşirelik, bireylerin doğumundan ölümüne kadar, tüm süreçte etkin rol oynayan meslek grubudur. Hemşireler, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve güvenli sunumunda kilit rol oynarlar. Onlar, birey ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bundan sonra sizler, hemşirelik mesleğinin bir üyesi olarak yaşam boyu öğrenmeye, değişime ve gelişime açık, eleştirile düşünebilen, problem çözme yeteneği olan, özgüvenli, sabırlı, hoşgörülü ve girişimci bireyler olarak sorumluluk yükleneceğinize ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Mezunların nitelikli ve iyi birer insan olarak yetişmelerinde emeği olan aileler, akademisyenler ve tüm idari personele de teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Çelebioğlu, pandemi sürecinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için büyük emekler harcayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve tüm üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti.

 

HEMŞİRELİK ANDINI OKUYUP, KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR

2021-2022 eğitim-öğretim yılını birinci olarak tamamlayan Hemşirelik Fakültesi birincisi Melike Şahin ise, kendilerini iyi birer hemşire olarak yetiştirmek için büyük emek veren akademik personele ve her türlü zorlu koşullarda yanlarında olan ailelere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, Fakülte birincisi Melike Şahin’e temsili diploması ve plaketi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. Daha sonrasında Melike Şahin, 1. dönem mezunları adına yaş kütüğe isim plakasını çaktı.

Fakülte ikincisi Büşra Turgay ve fakülte üçüncüsü Esra Mol’e ise plaket ve temsili diplomaları Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından takdim edildi. Dereceye giren üç öğrenciye Türk Hemşireler Derneği Mersin Şube Başkanı Uzman Hemşire Arzu Özel tarafından hediye takdimi yapıldı.

Mezun öğrencilere temsili diplomaları öğretim elemanları tarafından tek tek takdim edilmesinin ardından Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mualla Yılmaz tarafından mezunlara hemşirelik andı okutuldu.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla birlikte sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA