1919 GENÇ 19 MAYIS İÇİN ZEYBEK OYNADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1919 GENÇ 19 MAYIS İÇİN ZEYBEK OYNADI


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 1919 gençle Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ‘Zeybek’ oynadı. Zeybek sonrasında ise 1919 genç Atatürk’ün imzası ile siluetini oluşturdu.

Haber Merkezi

 

Mersin Erdemli Belediyesi ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 1919 gençle zeybek projesini başlattı. Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda bir araya gelen gençlerin performansı göz doldururken, yapılan klip sosyal medyada büyük beğeni topladı.

1919 Gençler birlikte aynı ruh ve heyecanla adım atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Büyük Atatürk'ün sevdiği, büyük Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bayramı, Büyük Atatürk'ün yine en çok sevdiği oyunla 1919 gencimizle birlikte yad ediyoruz, kutlu olsun" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise “Ülkemizin sonsuza kadar yarışması için gençlerimiz hazır, inançlı, bizde onlara güveniyoruz" diye konuştu.

Projeye katıldıkları için mutlu olduklarını ifade eden gençlerin ise mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Mutluluğunu ifade eden Selim Kaya, "Milli Mücadele Dönemimizin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün en sevdiği oyun olan zeybekle karşıladık" dedi.

Bir diğer genç Ece Türk ise "Güzel bir etkinlik oldu, tüm uğraşlara değdi. Kalabalıktı ama güzeldi" dedi.

Bir diğer genç Mehmet Dölek ise "Bugün ne hissettim, bugün aslında çok iyi duygular içerisinde gururluyduk. Çünkü hani Atamızın da en sevdiği bir oyun olan zeybeği oynadık" dedi.

Bir diğer genç Aslı Dölek ise "Atatürk'ün yolunda yürüyoruz" diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA