AKDENİZ MECLİSİ TATLI SÖZLERE KANMAYACAK M? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİ TATLI SÖZLERE KANMAYACAK M?


 

Akdeniz Belediye Meclisinde asfalt için istediği 20 milyon TL’lik teminat mektubu komisyonda bekletilen Başkan Gültak, konuyu Büyükşehir’e taşısa da istediği yanıtı alamadı. Başkan Seçer, “Damdan düşenin halini damdan düşen anlar, ben seni anlıyorum” dese de, “Meclis üyelerimizi böyle tatlı sözlerle kandırabileceğinizi düşünmüyorum” yanıtı borçlanmaya olumsuz cevap verileceği yorumlarına nende oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda Büyükşehir yönetimi borçlanma konusunda meclisten destek alamamak ile ilgili sitemde bulunurken, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, aynı sorun kendisinin de yaşadığına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Başkan Gültak’a, “Damdan düşenin halini damdan düşen anlar ben seni anlıyorum” diyerek karşılık verirken, ikili arasındaki diyalog dikkat çekti.

Başkan Gültak, “Çok ciddi borç yükü altında, İller Bankası’nın 36 aylık verileri elimde hiçbir zaman maaşları ödemeyen bir belediye iken topladığımız vergilerle  delikleri kapatıp, ciddi bir para birikim sağlayıp, kısmen de olsa belediyenin borcunu azaltarak hem kadınlar, hem gençler, hem kültür, spor, sanat üzerine çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Daha önce söz alarak Büyükşehir Belediyesi’nin performansını öven CHP’li Muhittin Ertaş’a gönderme yapmayı da ihmal etmeyen Başkan Gültak, “Akdeniz Belediyesi’nin, Büyükşehir’de de meclis üyesi olan arkadaşlardan buradaki performanslarını Akdeniz için istiyoruz” dedi.

 

ANKET ATIŞMASI

Muhittin Ertaş’ın, Vahap Seçer ile ilgili övgü dolu sözleri ve “Ayrıca son günlerde yapılan kamuoyu anketlerinde sayın başkanımız Vahap Seçer’in yüzde 68’i geçen bir oy aldığı görülmektedir. Bu sonuç Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptı hizmetlerin halk tarafından nasıl benimsendiğinin ve desteklendiğini bir göstergesidir” açıklamaları da Başkan Gültak’ın hedefi oldu.

“Herkesin elinde anketler var, çok şükür bizim anketlerimizde de rakamlar çok yukarıda, sıkıntı yok” diyen Mustafa Gültak, “Karşımızda nasıl bir ittifak birleşmesi olduğunu da tüm Mersin görmekte. Seçimlerde hangi partinin kimlerle hangi ittifak içinde olacağını biliyoruz. Büyük ihtimalle tek partiyle karşı karşıya kalacağız. Bu da bizim ne kadar çok çalıştığımızı, performansımızı göstermekte” dedi.

 

“ASFALT İÇİN BORÇLANMA İSTİYORUM AMA BEKLİYORUM”

Borçlanma konusunda kendisini ağlayarak sadece asfalt için destek istediğini tekrar eden Gültak, “Hiçbir belediye başkanı borçlanma isterken şuna da şunu kullanacağım diye borçlanma istemez, genel bir borçlanma ister. Daha rant kullanmak için.

Akdeniz halkına sesleniyorum ben borçlanmayı asfalt, kaldırım için istedim. Kendimi de bağladım. Alacağım borçlanmayı farklı alanlarda reklama, koliye harcamamak için.

Hem kardeş belediyecilik hem de farklı yöntemlerle yaklaşık 30 milyonluk sıcak ve soğuk asfalt tesisini de ilk kez Akdeniz’e kazandırdım. Şahinbeyli belediyesine bu hibesinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz hiç para harcamadan Akdeniz’e kazandırdık, tek istediğimiz bu tesisi çalıştırmak.

 

“AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK SÖZÜNÜZ VAR”

Biz Cumhur İttifakı olarak siz bizden bitüm için teminat mektubu istediğinizde size destek verdik mi, verdik.

Akdeniz Belediyesi sizinde kabul ettiğiniz, ‘pozitif ayrımcılık yapacağız’ dediğiniz ilçenin başında geliyor. Gelişmişlik, yol, asfalt noktasında ne Mezitli, ne Yenişehir ne Tarsus Akdeniz’in pozisyonunda değildir. Dolayısıyla merkezi hükümetin Akdeniz’e az da olsa pozitif ayrımcılık yapılması çok doğal çünkü 20 yıl hiçbir şey yapılmamış” dedi.

 

 

Ancak Başkan Seçer’den, meclisten destek asalar bile İller Bankası’ndan teminat mektubu alamamalarına ilişkin, “Arabayı vermediniz ama mazot vermediniz, araba hareket etmedi yani” çıkışı geldi.

 

“UMARIM, 40 GÜN BEKLETİP HAYIR DEMEZLER”

Bunun üzerine Başkan Gültak, “Bende sizin gibi 20 milyon TL’lik asfalt dökmek için teminat mektubu istedim. Acil ihtiyacımız var. Komisyon bir aydır düşünüyor. İller Bankası’na gideriz, isteriz. Alırız almayız. Bu sorun değil. Bende buradan umuyorum, mağdur olmuş çamaşırını astığında bir saat sonra toz revan içinde kalan Akdeniz’deki Kürtlere Örüklere, Araplara herkese sesleniyorum, Büyükşehir’e bitüm için teminat mektubu verdik, umarım 40 gün bekletip ‘hayır’ demezler” dedi.

Vahap Seçer ise, “Bu meclis üyelerimizi böyle tatlı sözlerle kandırabileceğinizi düşünmüyorum” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA