ORDU, İÇEL’İ DURDURAMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORDU, İÇEL’İ DURDURAMADI


 

İçel İdman Yurdu, evinde Orduspor’u 3-0 yenerek 2. Lig’e çıkma yolunda Play Off finalinde mücadele etme hakkı kazandı.  

İÇEL İDMAN YURDU FİNALDE

 

HEDİYE EROĞLU

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden İçel İdman Yurdu, Play Off yarı final mücadelesinin ikinci maçında Orduspor 1967'yi konuk etti.

Normal sezonu 66 puan ile 3’üncü sırada tamamlayan Kırmızı – Lacivertliler, 64 puan toplayarak ligi 4’üncü sırada tamamlayan Orduspor 1967 A.Ş. ile eşleşti. Play-off’da karşılaşan ekipler Ordu’da oynanan ilk maçta ev sahibi Orduspor ilk karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Bu akşam Mersin Stadyumu'nda oynanan ikinci mata ise gülen taraf İçel İdman Yurdu oldu. Sahadan 3-0 ayrılan Kırmızı Lacivertliler, 2. Lig yolunda Play Of final maçı oynama hakkı elde etti.

12. ADAM TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN GÖREVİNİ YAPTI

Karşılaşmaya taraftarın ilgisi büyük olurken kent protokolü ilgisiz kaldı. Özellikle stadyuma girişte otopark alanının yetersiz olması taraftara büyük zorluk yaşattı. 25 bin kişi kapasiteli stadyum için ayrılan 3 bin araçlık otoparkın dolması ile çok sayıda taraftar aracını stadyum güzergahındaki yola bırakmak zorunda kaldı. Maç devam ederken stada giremeyen taraftarlar duruma tepki gösterdi.İnternet altyapısının da yetersiz  olması da taraftarca protesto edildi. Stadyumu dolduran yaklaşık 20 bin taraftar tezahüratları ile adeta 12'nci adam olarak görev yaptı.

UMUT PERDEYİ AÇTI, DEVAMI GELDİ

İlk yarıya istekli başlayan rakip kale önünde oynamasına rağmen istediği pozisyonları yaratamadı. 33'üncü dakikada Mersin taraftarı kentin plakasının 33 olması nedeniyle cep telefonu flaşları ile görsel bir şölen yaşatırken, Kırmızı Lacivertliler, 38'inci dakikada Umut Aydın'ın golü ile 1-0 öne geçerken,  devamı gelmedi.  Ender Alkan ve ekibi sık sık taktik uyarısı ile futbolcularına hücum emri verse de sonuç alamadı ve maçın ilk yarısı 1-0'lık İçel İdman Yurdu üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına daha istekli ve organize başlayan Kırmızı Lacivertliler bunun meyvesini 50. dakikada Sabit Hakan Yılmaz'ın gölü ile 2-0 öne geçti.

Ancak 64'üncü dakikada tribünlerden sahaya yabancı madde atılması nedeniyle kısa süreli bir gerilim yaşandı.  Rakip takım yedek kulübesine atılan yabancı madde ve bazı taraftarın kulübeyi yumruklayıp, küfür etmesi nedeniyle polis bölgede güvenlik önlemi almak zorunda kaldı.

72'inci dakikada İçel İdman Yurdu 2-0 önde olmasına rağmen tribünlerden sahaya yabancı madde atılması nedeniyle oyun kısa süreliğine dururken yaşananlara tepki geldi.

İçel İdman Yurdu, 82'inci dakikada  Nurettin Çağlar'ın golü ile 3-0 öne geçerken tribünlerde büyük coşku yaşandı.

Maçın bu skorla sona ermesi ile Mersin Stadyumu'nda görülmeye değer bir sevinç yaşandı. İçel İdman Yurdu 3-0'lık galibiyet sonucu 2. Lig'e yükselme Play Off final mücadelesinde mücadele etme hakkı kazandı. 

Fotoğraflar: Hasan KÜÇÜK


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA