MESKİ’YE HİZMET ELEŞTİRİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’YE HİZMET ELEŞTİRİSİ


 

​​​​​​​MESKİ Olağan Genel Kurulunda muhalefet meclis üyeleri yüksek faiz giderleri, kayıp kaçak oranları, ihalelerin başlamadığı veya bitmemesi ile Karaduvar ve Mezitli’deki atıksu arıtma tesislerinin çevreye yaydığı pis kokular nedeniyle eleştirilerde bulundu.

Hasan Küçük

MESKİ Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. 

2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşülürken oturumu meclis 1’inci Başkanvekili MHP’li Mehmet Çelik yönetti. Toplantıda görüşülen MESKİ Genel Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile 2021 Yılı Denetçiler Raporu oy birliğiyle kabul edilirken, 7 madde ise ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

“PERSONEL GİDERİNİN YARISI KADAR FAİZ GİDERİ VAR”

Denetim raporunun görüşülmesi sırasında söz alan AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerlikaya, yapılan ihale  ve sözleşmelerin bitim süresi gelmesine rağmen bazılarına hiç başlanılmadığını bazılarının ise bitim süresi gelmesine rağmen gerçekleşme oranının çok az olduğuna dikkat çekerek bilgi istedi.

1 milyar 89 milyon gibi bir rakam olan tahmini bütçeye faiz giderleri olarak 16-17 milyon bir rakam düşünülürken gerçekte ödenen faiz giderinin 41 milyon civarında olduğunu hatırlatan Yerlikaya, 2 bin 550 personele 89 milyon ödenirken nerede ise yarısına yakın bir miktarın faize ödenmesinin yüksek bir rakam olduğunu söyledi.

 

“VATANDAŞ PİS KOKUDAN ŞİKAYETÇİ”

Yerlikaya, “Karaduvar ve Mezitli’deki koku giderici ünite ile ilgili sıkıntı bulunduğunu ifade ederek vatandaşın pis kokudan şikayetçi olduğunu söyledi.

MHP’li Mahmut Tat ise kanalizasyon konusunda arzulanan seviyede olunmadığını ifade ederek

içme suyu ulaştırılırken kullanılan enerji maliyetlerinin düşürülmesinin su fiyatlarını da düşürebileceğini kaydetti. Geçmişte su kaçaklarının yüzde 65’lere vardığını anlatan Tat, şu anki bununla ilgili net bir rakam göremediğini de belirtti. .

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise kanalizasyon arıtma ile ilgili yaklaşık 7 yıldır ilçelerinde kanalizasyon beklediklerini, kanalizasyonun tamamlandığını ancak arıtması tamamlanamadığını ifade ederek  kanalizasyonun devreye alınmaması ve tekrar kazılacağı için asfalt ve kaldırım çalışması yapamadıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Karaduvar’dan, Mezitli’den daha önce gelen yoğun şikayetler şu anda gelmiyor ama zaman zaman bazı teknik arızalar, iklimsel dönemlerde rüzgâr esintisi vesaire bu şikayetleri biz de alıyoruz” dedi.

 

“HAZİRAN AYINDA İHALEMİZ VAR”

MESKİ’nin ihalelerinin iptal olduğu ve akamete uğradığı yönündeki iddialara da yanıt veren Seçer, Haziran ayında pek çok paket arıtma tesisini içine alan bir ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Bu çalışmaları yapsın diye bu dönemde AR-GE Birimi’ni oluşturduk. Şu anda AR-GE Daire Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmalar sonucunda Tarsus DY2, Mersin D2, Mersin DY2A Deposunda biz 3 megawattlık GES’leri tamamladık” şeklinde konuştu.

 

“BİR ÇOĞUNUN BELEDİYESİNDE KAÇAK SU KULLANILIYOR”

Seçer, 4 merkez ilçe ve Tarsus’ta kaçak-kayıp oranının yüzde 46 olduğunu ifade ederek kırsala gittikçe bu oranın arttığını söyledi. Bu oranın kendisine inandırıcı gelmediğini oranın daha yüksek olduğunu belirten Seçer, “Bütün kamu idareleri, okullar, belediyeler dahi biz her tarafı geziyoruz ve birçoğunun belediyesinde kaçak su kullanıldığını biliyoruz ve tespitli. Bakın şimdi burada bir polemik yaratmak adına söylemedim bunu. Okullar, kamu kurumları; belediyeler de bir kamu kurumu. 2022 yılında, sadece bu yıl 678 adet ticari kaçak tutanağı tuttuk. Adam apartman yapmış, su bedeli ödememiş. Müteahhit karun gibi para kazanıyor, zengin. Biz bunları tespit ettik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA