“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”


 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘biz büyük bir aileyiz’ temalı yürüyüş düzenlendi. Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, hafta kapsamında toplumun tüm kesimlerinin, aile değerlerimiz konusunda bilinçlendirilmesi, aileleri destekleyici faaliyetlerin teşvik edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinliklere imza atıldığını kaydetti.

GİZEM EKİCİ

 

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası etkinlikleri başladı. Aile Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Biz Büyük bir aileyiz’ temalı yürüyüş düzenlendi. Ulu Camii önünden Cumhuriyet Meydanına gerçekleşen yürüyüşte renkli görüntüler ortaya çıktı. Ailenin öneminin ifade edildiği pankartlar açılarak, balonla eşliğinde yapılan yürüyüşe halkın ilgisi yoğun oldu.

 

“AİLE BİR HAYAT OKULUDUR”

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, ailenin önemine dikkat çekti.

Topkaya, hafta kapsamında toplumun tüm kesimlerinin, aile değerlerimiz konusunda bilinçlendirilmesi, aileleri destekleyici faaliyetlerin teşvik edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinliklere imza atıldığını kaydetti.

“Aile, insanların doğduğu, geliştiği ve ilk eğitimini aldığı, sıcak bir yuva, fertlerin olgunlaştığı bir hayat okuludur” diyen Veysel Tokaya, ailenin, toplumun temel yapı taşı olduğu gibi, kültürel aktarımının da merkezinde bulunduğunu işaret etti.

Topkaya, “Kültür, medeniyet, inanç, insani değerler yani toplumun genetik kodları bu yapı içinde geçişkenliğini daha kolay sağlar. Medeniyetimizin kutsal bir değer olarak nitelendirdiği aile, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi bize ilk öğreten toplumumuzun mimarisi konumunda bir kurumdur.

“KURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ TEMEL AMACIMIZDIR”

Toplumsal yapının ve kalkınmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliği için aile kurumunun güçlendirilmesi temel amacımızdır. Aile kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları tespit etmek ve bu sorunlarla ilgili çözümler geliştirmek hepimizin ortak hedefi ve sorumluluğudur. Bizler de aile kurumuna doğru hizmet verebilmek adına devletimizin sorumlu kurumu olarak bize verilen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışmaktayız. Ailenin temel işlevinin korunması ve sorunlarla karşılaştığında çözüm üretme kapasitesinin artırılması için çalışmaktayız. Çünkü biliyoruz ki güçlü aile, güçlü toplum demek, buda güçlü Türkiye demektir. Aile ne kadar sağlam olursa toplum o kadar güçlü temeller üzerine kurulmuş olur. Gençlerimiz ve çocuklarımız aile temelinden alacakları bu eğitimle milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirse, ülkemizin geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır. Unutmamalıyız ki milletin temelini aile, ailenin temelini ise sevgi, saygı, sabır, sadakat, merhamet, fedakârlık, paylaşma ve dayanışma duyguları oluşturur.

 

“HERKESE GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Bu değerleri bünyesinde barındıran bir aile, ülkesine faydalı bireyler yetiştirerek mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacaktır. Bu zengin yapı zedelendiğinde, toplum gücünü yitirmeye başlar. Toplumun ve devletin devamlılığı için bu yapıyı korumak ve güçlendirmek gerekir. Bu noktada herkese görevler düşmektedir. Aile kurumuna sahip çıkmanın ve onu değerlerimizle uyumlu bir şekilde, günümüz şartları dâhilinde güçlendirmenin yolu yine karşılıklı sevgi, fedakârlık ve sorumluluktan geçiyor. Unutmayalım, bizleri şefkatle saran, sevgiyi üzerimizde bir gölge gibi taşıyan hayata bakışımızı şekillendiren yer ailedir.

Bu çatı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu olması, toplumun ve devletin güçlü olması demektir. Güçlü devlet; vatandaşına sahip çıkarak onun refahını, huzurunu ve güvenliğini sağlayan devlet demektir. Biz aileyi toplumun nüvesi, kilit taşı, mayası olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin aile haftasını kutlar, tüm ailelerimize sağlık ve mutluluklar dileyerek, diyoruz ki biz 85 milyonluk büyük bir aileyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA