BİNA DA UCUBE SÜREÇTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİNA DA UCUBE SÜREÇTE!


 

​​​​​​​Akdeniz Meclisindeki ‘Ucube Bina’ tartışması akıllara durgunluk verdi: “Kanunen yapacak bir şey yok mu? Bir şey değişmeyecek mi? Çekme payı ile ilgili rant var! 1/5 binlik planı kim yaptı? Büyükşehir’deki bürokratlar mı rant elde etti? Hataya göz mü yumdu? Rant var diyorsunuz ne rantı?”

Hasan Küçük

 

İmara aykırı olduğu gerekçesiyle yıllardır yıkılmayı bekleyen Mersin merkez Akdeniz ilçesinde Ulu Cami yanındaki iş merkezi el değiştirdikten sonra imar barışından yararlanarak yeniden inşaata ve ofis satışlarına başlamıştı. Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ise konuyu Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi’nden gelecek evraklar sonunda gerekirse mahkemeye taşıyacaklarını belirtmişti.

 

“SONUÇLARI AĞIR OLACAK”

Söz konusu bina Akdeniz Belediye Meclisinin Mayıs ayı 2. Oturumunda gündeme geldi. Meclisin dilek ve öneriler bölümünde söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş, daha önce defalarca gündeme getirdikleri konuyu kamuoyunun merak ettiğini söyledi. Ulu Cami yanındaki yüksek binanın

5 katının kaçak yapıldığını ifade eden Ertaş, “Bizim bildiğimiz kadarı ile bu 15-20 sene önce burası kaçak olarak yapılmış. Hatta  buna ilişkin mahkemeden yıkım kararı dahi çıkmıştı. Bunu defalarca meclis huzurunda ve dışarıda gündeme getirdiğimiz vakit buranın yıkımının çok pahalıya mal olacağı buna imkanımızın olmadığı gerekçesi ile yıkım işlemi bir türlü gerçekleşemedi. İmar Müdürü ile görüştüğümüzde İmar Barışı hakkı kullanıldığı söyledi. Mahkeme kararı olan bir yerde imar barışının ne kadar geçerli olacağını sorduk. Orası oldu bittiye getirildi. Bu hoş değil. Kentin merkezinde 5 katı fazla bina yapacaksın buna hiçbir şey yapamayacaksın. Bunun sonuçları ağır olacaktır. Hala bir şey yapılabilirse hep beraber el atalım bu konuyu çözelim. Komu oyu sizin iradenizi merak ediyor” dedi.  

 

GÜLTAK: “KANUN KARŞIMIZDA”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise söz konusu bina için yapı kayıt belgesi alındığını ve yasal olarak yapacakları bir şeyin olmadığını söyledi. Kanunun karşılarında olduğunu söyleyen Gültak, “Arkadaşlara incelettim. Hukuksal olarak ne yapabiliriz dedim. Hiçbir şey yapamayız dediler. Böyle bir hakkımız yok dediler. Ben bu konuyu kurcaladın. Bende çok olma tarafı değildim. Bu mesele yeni bir mesele değil. Ama burası yenileme alanı içinde. Büyükşehir’in de burada yetkisi var oda bir şey yapamıyor. Yapı kayıt belgesi var. Yenileme alanı olduğu için Büyükşehir’de direk müdahil olabilir. Olamıyor. Olsa da bir şey değişmeyecek. Burada sadece Akdeniz Belediyesi sorumlu değil. Biz hiç ruhsat vermedik. Hiçbir projeyi onaylamadık. Tamamen Çevre Bakanlığı’nın inisiyatifinde yürüyor. O projeye göre yapılacak işlemler sonrasında biz kullanma izni filan uyuyorsa elindeki evraklara göre her şeyi denetleriz. Uygun ise..” şeklinde konuştu.

 

“RANT VAR DİYORSUNUZ NE RANTI?”

Araya giren İmar Müdürünün “Biz vermiyoruz” uyarısı üzerine Gültak, “Onu da biz vermiyoruz. Tapu Müdürlüğü veriyor. Akdeniz Belediyesi’nin idaresi ile ilgili hiçbir olay yok. Salih Akbaş bey orada vatandaşa çekme ile ilgili vatandaşa rant var dedi. 1/5000’liği kim yaptı. Birbirimizi suçlarsak iş başka yere gider. Biz yapmadık. O parsele 3-5 çekimi ben vermedim. Büyükşehir verdi. Büyükşehir’deki bürokratlar mı rant elde etti? Hataya göz yumdu? Böyle olunca iş başka yerlere gidiyor. Biz namuslu insanlarız. Rant var diyorsunuz ne rantı? Bunu Büyükşehir yaptı rantı. Bunlar doğru şeyler değil. Birbirimizi germeyelim.  Yasal olarak yapacağımız bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA