OTOBÜS VERİLMEDİ MERSİN EYT MİTİNGE GİDEMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOBÜS VERİLMEDİ MERSİN EYT MİTİNGE GİDEMEDİ!


 

İstanbul’da yüz binlerin buluştuğu EYT mitingine, otobüs talebi karşılık bulmayan Mersin’deki EYT’liler katılım sağlayamadı! Mersin EYT Dernek Başkanı Murat Sürücü, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yapacağını duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu, haftasonu İstanbul’daki Maltepe etkinlik alanında ‘Varız, biriz, birlikteyiz’ sloganıyla miting düzenledi.

Mitinge Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül de katıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ

Üye çokluğu ve etkinliği ile federasyonun öne çıkan derneklerinden olan Mersin EYT Derneği’nin etkinliğe katılmaması dikkat çekti.

Derneğin etkinliğe katılım sağlanmaması ile ilgili Millet Partisi (MP) Mezitli İlçe Başkanlığı’nın ilginç bir iddia geldi. Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden istenen araç temininin karşılanmadığı iddia edildi.

“Yarın İstanbul Maltepe Meydanında gerçekleşecek EYT Mitingine maalesef Mersin ETY Derneği katılamayacak. Çünkü halkın yanında olduğunu iddia eden muhalefet partisine bağlı Büyükşehir Belediyesi rica edilen otobüsleri temin etmedi. Sonuçta 500 kişilik ekip İstanbul mitingine katılamıyor. Devlet yardımı alan, elinde Büyükşehir Belediyeleri olan muhalefet partisi liderleri yarın o sahnede ne diyecekler yada seçimde ne yüzle oy talep edecekler merak ediyorum” ifadeleri yer aldı.

 

“HİÇ KİMSE ARAÇ VERMEDİ”

Mersin EYT Derneği Başkanı Murat Sürücü, iddiayı doğrulayarak, ancak sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden değil talep ettikleri hiçbir kurum ve kuruluştan araç desteği alamadıklarını belirtti.

“Mersin EYT, otobüs temin edemediği için İstanbul mitingine gidemedi” diyen Sürücü, “Mersin’de 1999 yılı öncesi SGK’lı olan 100-125 bin EYT’li var. Derneğimiz bu kişilerin haklarına kavuşabilesi için demokratik ortamda mücadelesi vermektedir. Artık hiç kimseden destek istemiyoruz. Çünkü gördük ki istesek de alamıyoruz. Üyelerimiz bu duruma tepkili. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağız” dedi.

 

CHP İLE BASIN AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Oysa Ocak ayında CHP İl örgütleri ve CHP emek büroları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. CHP Mersin İl Başkanlığı ve EYT’lilerin ortak olarak yaptığı açıklamada konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adıl Aktay, EYT’lilerin lütuf değil kazanılmış haklarını istediklerini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA