BORÇLANMA KOZU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA KOZU


 

Akdeniz Belediye meclis toplantısında borçlanma tartışması yaşanırken Başkan Gültak, geçtiğimiz aylarda kabul edilmeyen 25 milyonluk borçlanma talebi ile 20 milyonluk teminat mektubu taleplerinin komisyonda beklemesinin Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklandığını iddia ederek “Büyükşehir’de borçlanma geçerse bizim teminat geçecek hatta üstüne borçlanma yetkisi verilecek” dedi.

Hasan KÜÇÜK

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı 2. oturumuna Başkan Gültak’a kaldırım ve yol yapımı için geçtiğimiz aylarda CHP ve HDP’nin oy çokluğu ile verilmeyen 25 milyon liralık borçlanma teklifi ile Mayıs ayı birinci oturumunda havale edildiği komisyonlarda bekleyen 20 milyonluk teminat mektubu talebi damga vurdu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Gültak’ın borçlanma verilmediği için hizmet yapamadıkları eleştirisine CHP’li Mahmut Dönmez Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de Cumhur İttifakının borçlanma yetkisi vermediğini söyledi.

Teminat yetki taleplerinin beklediğini söyleyen Gültak’a CHP’li Muhittin Ertaş komisyonun bekleme hakkının bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine Gültak, “Ben bir şey demedim. Bu memlekette hızlı yapılması gereken bir konu bekliyor. Niye bekliyor onu da söyleyeyim. Büyükşehir’i bekliyor. Bunu duysun millet.  Büyükşehir’de borçlanma geçerse bu teminat verilecek hatta üstüne borçlanma verilecek. Geçmezse buda verilmeyecek. Buda biline. Hadi bakalım hodri meydan. Tersini ispatlayın bana. Hep Büyükşehir Belediyesi’nin faturasını Akdeniz halkı ödüyor. Burayı büyükşehir yönetiyor aslında” şeklinde konuştu.

 

“BİTTİ ARTIK”

Büyükşehir’de bir oyu bulunduğunu ve kullandığını ifade eden Gültak, “Ben oyumu kullanırken özellikle ilk sene Büyükşehir’de bir çok konunun önünü açtım. Ben bundan 2 yıl önce Vahap Bey’e şunu söyledim. Bu borçlanmayı genel getirme adını koy. Ama iş işten geçiyor. 3 yıl sonra adını koyarak getirmek artık bir anlam ifade etmiyor. Konu, gündem değişiyor. Biz adını koyduk getirdik. Biz sizden reklam yapmak için veya siyasetçinin veya belediye başkanının lehine dönecek hizmetler vardır ya onlar ön plana çıkar. Biz sizden onları yapmak için istemedik. Siz bu borçlanmayı verse idiniz Özgürlük’te Çay’da Çilek’te Kazanlı Karaduvar ve köylerde sizde gidip anlatacaktınız. Bu borçlanmayı meclis  verdi diyecektiniz. Siyasi karlılık elde edecektiniz. Vatandaşta hizmet alacaktı. Biz onu başka yerde kullanmayacaktık. Biz asfalt döktükçe sizde arkamızdan gidip buna biz karar verdik diyecektiniz. Meclis tutanağına vatandaşa dağıtabilirdiniz. Bitti artık” ifadelerini kullandı.

 

“BUNUN HESABINI SİZ VERECEKSİNİZ”

Asfalt için borçlanma istediğini ancak verilmediğini anlatan Gültak, “Bugün Özgürlük’te kadın çamışırı asıyor 1 saat sonra bir daha asmak zorunda. Bunun hesabını siz vereceksiniz. Çay’da Çilek’te bunun hesabını kadınlara siz vereceksiniz. Çünkü bu konuda önümü kesiyorsunuz. Büyükşehir’de ısrarla söyledim Vahap Bey bütüm almak için bizden teminat mektubu istedi verdik mi verdik. Ben verdim mi verdim. Sen ne yapıyorsun vermiyorsun. Bunu nasıl açıklayacaksınız. İddia üzerine niye Akdeniz insanını önünü kesiyorsunuz. Biz bütüm için Cumhur ittifakı teminat için yetki verdi mi verdi. Hemde ikiletmeden. Cumhur ittifakı İller Bankası’nın patronu mu? Orası bürokrasi. Bir şey tadında yenir. Tadında yenmezse insanı zehirler. 3-5 ay sonra olursa zarar. Borçlanma vermediniz, kendi işimizle kendi göbeğimizi keselim dedik teminat mektubu istedik vermediniz” şeklinde konuştu.

 

“HAZİRAN’DA VERMEZSENİZ BU SÖZLERİNİZİ HATIRLATIRIM”

CHP’li Mahmut Dönmez’in teminat mektubu teklifinin hala komisyonda görüşüldüğünü söylemesi üzerine, Gültak, “Mahmut Bey Haziran ayı gelir vermezsen bu sözleri sana hatırlatırım. Ben ne olacağını görüyorum. Haziran ayında vermezsen bu sözleri size hatırlatırım. Ben önden ne olacağını biliyorum sizde biliyorsunuz  niye birbirimizi kandıralım. Halkı da kandırmayalım. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Siz bizim hizmet yapmamızı engelliyorsunuz. Bunu ben halka yazım. Bilborda koyarım, basının önünde konuşurum.  Yakında mektupta yazacağım. Yaklaşık 100 bin tane imzalı mektup hazırlıyorum. Tek tek dağıtacağım. Vatandaş bilsin. Sen belediye başkanısın bunu niye yapmadın diyor. Bende anlatacağım. Ya bunları verin beraber sahiplenelim vermezseniz niye yapmadığımı anlatırım. Bu kadar basit” dedi.

 

“KAHKAHA ATTI”

Teminat mektubu yetki talebinin ne olduğu yönündeki sorusuna CHP’li Muhittin Ertaş’ın “Düşünülüyor, daha karara veremedik” sözleri üzerine kahkaha atan Gültak

“Kamouyonu duyurulur başka bir şey söylemiyorum. En önemli konu bekliyor. Normal geçmesi gerekenler geçiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA