GÜLTAK’TAN SEÇER’E GÖNDERME: “VESAYETÇİ KAFADAN ÇIKIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’TAN SEÇER’E GÖNDERME: “VESAYETÇİ KAFADAN ÇIKIN”


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara’ya söz vermeyen ve geçmişte bazı önergeleri kabul etmeyen Başkan Vahap Seçer’e göndermede bulunarak, “Biz bütün önergeleri kabul ettik ve herkese söz verdik. İstediğini önergeyi kabul edip istediğini kabul etmeyen başkanlar var. Herkes konuşsun, vesayetçi kafadan çıkın” dedi.

Hasan Küçük

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Mayıs Ayı 2. Oturumu belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili teklifinin oy birliği ile kabul edildiği mecliste, 12-13-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen İçel Sanat Kulübü 1.Mizah Günleri ile 25-26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5.Ulusal Oda Müziği Yarışmasına 20’şer bin lira destek sağlanması oy birliği ile kabul edildi.

Akdeniz İlçe sınırları içerisinde Akdeniz Kent Konseyince Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele Rehabilitasyon Merkezi Kurulması ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında HDP’li Salih Akbaş ve Nuriye Arslan’ın 2020 yılında merkez kurulmasını istediklerini ancak kabul edilmediği eleştirilerinde bulundu.

CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş ta önergenin daha önce kabul edilmesi durumunda uyuşturucu illetinden hayatı kaybeden bazı gençlerin belki kurtarılmış olabileceğine dikkat çekerek bugün yapılacak olmasının da başarı olduğunu söyledi.

 

“İSTEDİĞİNİ KABUL EDEN İSTEDİĞİNİ ETMEYEN BAŞKANLAR VAR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak işe şu ana kadar seçildiği günden bu güne kadar

3 yıldır verilen bütün önergeleri kabul ettiklerini söyledi. Bunu kabul etmeyen belediye başkanlarının da bulunduğunu ifade eden Gültak, “Böyle başkanlar var mı? İstediğini kabul ediyor istediğini kabul etmiyor.  Böyle bir yetkisi var mı? Var. Meclis başkanı çünkü. Herkesin demokrasiye bakışı var. Akdeniz renkli bir yer. Meclis üyeleri benim için önemli. Çünkü onların her biri farklı renkleri temsil ediyor. Belki o önergelerden değerli şeyler çıkacak. Halil Bey’in önergelerini kabul ettik. Eğitim ile ilgili önergeleri kabul ettik. Sizin karşınızda aleyhime döneceğini bilsem bile tüm önergelerinizi kabul eden bir belediye başkanı var. Bununla ilgili hakkımı vermenizi istiyorum. Önergeyi önceden okuyup olmaz deyip önergeleri gündeme almayan belediye başkanları da var Mersin’de. İkisi de demokrasi. Tekdirlerinize sunuyorum. Demokrasi sosyal demokratlık demek muhafakar dindar demokratlık demek şu demek bu demek sözle değil icraatla oluyor. 1 Mayıs’ı kutlarım demek ayrı bir şey ama 1 Mayıs öncesi işçi çıkarmak ayrı bir şey.  İkisi de kutluyor. Ama nasıl kutluyor bunlar tartışılır” şeklinde konuştu.

Muhalefetin sataşma olduğu yönündeki çıkışına Gültak, “Ben sataşmıyorum. İsim vermedim. Ne makam verdim. Sadece bunların olup olmadığını kamuoyuna sunuyorum” dedi.

 

“SABAHA KADAR KONUŞABİLİRSİNİZ”

CHP’li Ertaş’ın söz istemesi üzerine Gültak, “Tabi söz veririm. Dün Büyükşehir’de söz verilmedi ama ben veririm. Sabaha kadar konuşabilirsiniz. Rahat olun. Sadece grup sözcülerine değil tüm meclis üyelerine söz veriyorum. Bazı meclislerde grup sözcüleri konuşabiliyor. Bizde uygulayalım mı? Demokratik mi? Doğru değil, değil mi? Şu vesayetçi kafadan çıkın herkes konuşsun. Yasalar çerçevesinde herkes konuşsun. Bu vesayet nedir. Buranın mesaisi yok. Görüş getirmeniz değerli. Görüşün geçte olsa yapılması önemli. Bugüne kadar bu konu ile ilgili Yenişehir Belediyesi dışında bir belediyenin çalışması yok. ilk kez bizde bir adım atıyoruz” diye konuştu.

 

ERTAŞ: “DEMOKRASİ SONSUZ ÖZGÜRLÜK DEĞİL”

CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş ise demokrasinin sonsuz özgürlük olmadığın ifade ederek “Disiplinin, yönetmeliğin olduğu mecliste herhangi bir meclis üyesinin mikrofonu defalarca eline alıp kendine göre görüş ifade etmesi ne kadar doğru. Bu üslupla bu meclise idare edersek bu meclis sabah 10’da başlar 10’da biter” şeklinde konuştu.

 Müzakerelerin ardından teklif oy birliği ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA