EMO’YA BAHAR GELECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMO’YA BAHAR GELECEK


 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nde Şubat ayında yapılan genel kurulda uzlaşı kararı ile gidilecek liste anlaşmasının son anda bozulması ile başlayan kaos yeniden seçim kararı alınması ile yeni bir sürece girdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nde Şubat ayında yapılan olan 12. olağan genel kurul bilmecesi çözüldü.

Genel kurul öncesi uzlaşma listesi anlaşmasının bozulduğu iddiasıyla tepki çeken genel kurulu protesto eden üyeler seçimin yenilenmesi için harekete geçti.

Alkan Alkaya başkanlığında; genel kurulda uzlaşmanın bozulduğu ve listenin değiştirildiği iddiasıyla 349 imza toplanarak seçim çağrısı yapıldı. Ancak yeni oda yönetiminin genel kurulu yenileme kararı almak yerine seçimi protesto eden üyelerine hak vermemesi konunun genel merkeze iletilmesine neden oldu.

Ancak EMO Mersin üyelerinin seçim talebi genel merkezce kabul gördü. Genel merkezin kararı ile Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Haziran ayında olağanüstü genel kurula gidecek.

EMO Mersin Şubesinin olağanüstü genel kurulu, 11-12 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. Bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa 18-19 Haziran 2022 günü çoğunluk aranmaksızın genel kurul yapılacak. Olağanüstü genel kurul kararı, EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Eylem Ölmezoğlu imzalı yazıyla, Mersin Şubesi üyelerinden ve olağanüstü genel kurul çağrıcılarından olan Doç. Dr. Alkan Alkaya’ya gönderildi.

 

“EMO’YA BAHAR GELECEK”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan EMO Mersin Şube Üyesi Doç. Dr. Alkan Alkaya, “Temel itiraz noktamız Şube Danışma Kurulu toplantısına katılan bütün üyelerin gözleri önünde alınan uzlaşı kararına aykırı davranılması ve Odamızın uzun zamandır oluşturduğu bütün geleneklerin yok sayılmasıdır. Son dakikadaki bu ayak oyunları ve her şeyi oldubittiye getirmeye çalışan yönetim kurulunun bu etik dışı davranışına olan tepkimizi göstermek için EMO ana yönetmeliğimizin ve mevzuatımızın bizlere verdiği demokratik hakkı kullanarak Olağanüstü Genel Kurul yapılması için bir çağrıda bulunduk.  Üyelerimizden çağrımıza çok ciddi bir karşılık gelerek tek seferde 349 imza toplanmıştır (314 yeterliyken). Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubemizin biran önce bütün üyelerinin sorunları ile uğraşan bir yapıya kavuşmasını amaçlıyoruz. Basının ve kamuoyunun önünde mevzuatımızı tartışmak yerine işsiz üyelerin dertlerini, elektrik faturalarını, özelleştirmeleri, doğanın talanını, Kamuda ve Özel Sektörde çalışan üyelerinin haklarını konuşan bir yapıyı inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu süreç boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen imza veren/vermeyen tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz ve diyoruz ki; size söz EMO’ya baharlar gelecek!!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA