MİLLİ SAVUNMADA YERLİ ORANI ARTMALI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLİ SAVUNMADA YERLİ ORANI ARTMALI


 

Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği Teknik Sempozyumu’na ev sahipliği yapan Mersin’de uzman ve akademisyenler, sektörün stratejik önemine dikkat çekerek, özellikle mili savunma alanında yerlilik oranını arttırma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 1989 yılından bu yana düzenlenmekte olan Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Teknik Sempozyumu’nun 11.sine ev sahipliği yapıyor.

Sempozyum öncesi Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı Rektör Danışmanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yakar ile birlikte ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı görüşme sonrası, heyetler arası hediye takdimi gerçekleştirildi.

Ziyaret sonrası MEÜ Akdeniz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyum açılışına geçildi. Açılışa, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Mersin ilçe kaymakam ve belediye başkanları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yakar, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler, sektör temsilcileri ve sempozyum katılımcıları katıldı.

 

MEÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDE İDDİALI

30 yıl önce kurulan MEÜ’nün tüm fakülte ve bölümlerinin işlevlerini büyük bir başarı ile yerine getirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Harita Mühendisliği Bölümünün de en başarılı bölümler arasında olduğunu ifade etti. Sektörün, ülkemizin stratejik konumu düşünüldüğünde çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çamsarı, özellikle güvenlik anlamında bu durumun daha da öne çıktığını söyledi.

Teknolojik anlamda ülkemizde yaşanan önemli gelişmelerin, milli özgüveni artırdığına dikkat çeken Çamsarı, özellikle mili savunma alanında yerlilik oranımızın yüksekliğine vurgu yaparak, üniversitelerin daha çok çalışarak bu yerlilik oranını daha da arttırması gerektiğini ifade etti. Düzenlenen sempozyumun bu çerçevede çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çamsarı, sempozyumun verimli geçmesini diledi ve katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

 

TSK İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK

MEÜ ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumda yer alıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan da, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama tekniklerinin hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarında kullanıldığını söyledi. Katılımcılara TUFAB hakkında da bilgiler veren Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, sektörde yaşanan gelişmelere ve rekabete duyarsız kalınamayacağını söyledi. Bu kapsamda Harita Genel Müdürlüğü olarak tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaptıklarını dile getiren Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, sempozyumun tüm katılımcılara önemli katkılar sunacağını umduğunu ifade ederek sözlerini sona erdirdi.

 

MEÜ SAHİP OLDUĞU İMKANLARLA GURURLU

Açış konuşmasında, MEÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü ve Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz-Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Murat Yakar; bu bölüm ve merkeze Mersin Üniversitesi olarak sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Sempozyumun ana temasını ve programını da katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Murat Yakar, birçok paydaşla birlikte gerçekleşen sempozyumun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için büyük emekler veren tüm paydaşlara teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Konuşmalar ve karşılıklı plaket takdiminin ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz tarafından “Eski Türk Anıtları ve Yazıtları (Epigrafik ve Fotogrametrik Belgelemeler Işığında) başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Daha sonrasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan ile birlikte Akdeniz Kültür Merkezi girişinde kurulan stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA