​​​​​​​CENNET PLAJA İŞ MAKİNESİ GİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​CENNET PLAJA İŞ MAKİNESİ GİRDİ!


 

​​​​​​​Aydıncık ilçesinde girilmesi kanunen yasak olmasına rağmen belediye ekiplerinin plaja iş makinesi sokarak temizlik yapması çevrecilerin tepkisini çekti.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi’nde ilçe belediye ekipleri deniz sezonunun açılmasına günler kala halk plajına iş makinesi sokarak temizlik çalışması yaptı. İş makinesı ile  kumsalı düzelten ekipler çöpleri temizledi. Ancak belediyenin plajda iş makinesi ile yaptığı çalışma çevrecilerin tepkisine neden oldu. Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı, yaşananlara “bir ilçeye kötülük bu kadar olur” diyerek tepki gösterdi. Plajın gerçek rengini terk ettiği gibi zibil yığını halinde olduğunu anlatan Sarı, “O kadar uyardık. İş makineleri ile plaj temizliği yapılmaz. Halkı toplarsın geniş anlamda ince bir temizlik yapılır” dedi.

Hayvanların yumurta bırakmak için sahile geldiğini hatırlatan Sarı, “Kum iş makineleri ile sertleştiriliyor. Hayvan yumuşak zemin arıyor bulamıyor. Bunları artık öğrenmeliyiz.

Caretta caretta icin yumurtlama işkence haline geliyor.  İnsan eliyle katledilen başka bir dünya yok. Seneye tedbir alınmalı. Yasa iş makinelerini sahile sokamazsınız der” ifadelerini kullandı.

 

“KANUNEN YASAK”

Söz konusu plaja yumurtlama sezonunda 8-10 tane caretta caretta kaplumbağası gelerek yumurta bıraktığını anlatan Sarı, “Ancak hayvanların yumurta bıraktığı yeri iş makinesi sokarak sertleştirdiler. Hayvanlar yumurta bırakmak için kumsalı nasıl kazacak? İş makinesi kanunen kumsala giremez. Ama kim dinliyor ki? Herkes sokuyor. Bununla ilgili mücadele etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA