AKADEMİSYENLERE, UYGULAMALI ENGELLİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKADEMİSYENLERE, UYGULAMALI ENGELLİ EĞİTİMİ


 

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, üniversite Fen-Edebiyat Fakültesinde görev yapmakta olan araştırma görevlilerine fakültelerinde ve üniversitedeki özel gereksinimli (engelli) öğrencilere yönelik bilgilendirme eğitimi gerçekleştirdi.

Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, eğitim sürecinde özel gereksinimli (engelli) öğrencilerin hangi uyarlama ve düzenleme çalışmalarına ihtiyaç duydukları, bu süreçte araştırma görevlilerin öğrencilere nasıl rehberlik edecekleri konularında bilgilendirmede bulundu.

Öğrencilerin hem akademik hem sosyal boyuttaki başarılarını nasıl arttırabileceklerini ve onların yasal haklarının neler olduğunu araştırma görevlilerine anlatan Öğr. Gör. Boyraz, bu bağlamda öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yükümlülüklerinin neler olduğu hakkında da bilgiler verdi. Verilen bilgiler sonrasında, Öğr. Gör. Gülcan Boyraz tarafından araştırma görevlilerine görme engellilerde (bina içi ve bina dışı) bağımsız hareket becerilerine ilişkin uygulamalı eğitimler verildi.

Görme engellilerin kullandığı baston ve simülasyon gözlüklerini kullanarak ilk defa uygulamaya katılan araştırma görevlileri ise keyifli bir eğitim süreci geçirdiklerini ve bu sayede de özel gereksinimli öğrencileri daha iyi anladıklarını ifade ederek, nitelikli eğitim ile yarattığı farkındalık için Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz’a teşekkürlerini ilettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA