“KORKUYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KORKUYORUM”


 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu sakat kalan Derya Demir’in (28) adalet arayışı sürerken Mersin Şehir Hastanesi’nden beklenen rapor ana damar yaralanması nedeniyle yaşamsal tehlike oluştuğu yönünde geldi. Demir eski eşinin serbest kalacak diye korktuğunu söyledi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu koltuk değneğine mahkum olan (28) Derya Demir’in adalet arayışında sona yaklaşılıyor. Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana gelmişti. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğramış, sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak Aksoy saldırı sonrası 5 kez ameliyat olmasına rağmen sakat kaldı.

Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

27 YILLA YARGILANIYOR

‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şeref Aksoy’un yargılandığı davanın 4. duruşması 12 Mayıs’ta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmada Derya Demir’i savunmak üzere Avukatlar Serap Angay Ülgül, Sevcan Kutbay, Rüya Durudilek ile Mersin Barasu Kadın Hakları Merkezi’nden Avukat Funda Üvek hazır bulunması bekleniyor.

Bir önceki duruşmada Derya Demir’in vücudundaki yaraların durumu ve yaşamsal tehlike oluşturup oluşturmadığı ile ilgili Şehir Hastanesi’nden istenen raporların gelmemesi nedeniyle duruşma ertelenmişti. 12 Mayıs’ta görülecek duruşma öncesi Mersin Şehir Hastanesi’nden beklenen Adli Tıp Raporu geldi. Raporda, Sağ uyluk 1/3 alt ve sağ kruris 1/3 üst kısmı arasında kalan yaralanmalardan birinin yada birden fazlasının ana damar yaralanması dolayısıyla yaşamsal tehlikeye neden olduğu belirtildi.

 

“BENİ EZMEYE ÇALIŞTI”

Demir duruşma öncesi gazetemize yaptığı açıklamada, “Sabahleyin evden işe giderken araba ile önümü kesti. Elinde silahla arabaya bindirmeye çalıştı. Arabaya binmek istemediğim için beni itekleyerek silah sıkmaya başladı. Ben o an yere düştüm. Benim gördüğüm kadar geri geri gelerek beni araba ile ezmeye çalıştı. Ben sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

 

“AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIM”

Ayaklarından çok kan kaybı olduğu ifade eden Demir, “Ben olay sonrası 5 kez ameliyat geçirdim. Hiç yürüyemiyordum. Şu an ayağımda kalıcı aksama var. Uzak mesafeye gittiğim zaman ayağım kendiliğinden aksıyor, ağrı oluyor. Ağır olarak yürüyorum ancak 2 tane küçük çocuğum var. Ayağa kalkmak zorundaydım” şeklinde konuştu.

 

“YAPAY DAMARLA YAŞIYORUM”

Şeref Aksoy ile 9 yıl evli kaldıktan sonra olay olduktan sonra geçen yıl temmuz ayında boşandıklarını anlatan Demir, “Mahkeme adli tıptan 3 kez rapor talebinde bulundu. En son gelen hayati tehlikemin olduğu yazıyor. Çünkü 3 tane kurşun benim ana damarımı patlattı. Ben bu yüzden 5 kez ameliyat geçirdim. Şu an yapay damarla yaşıyorum. Ömür boyu kullanmam gereken ilaçlar var. İçmediğim zaman vücuduma pıhtı atıyor. İlaçlara mahkum bırakıldım” ifadelerini kullandı. 

 

“BENDEN UMUDUNU KESSİN”

Sanığın en ağır cezayı almasını isteyen Aksoy, “Çıksa bile benden umudunu kessin. Ben çocuklarımla mutluyum. Onların başındayım onlara sahip çıkıyorum. Serbest kalacak diye korkuyorum. Bilmiyorum ne olur ama adalete güvenmek istiyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA