SAĞLIKÇILAR ANKARA’YI BEYAZA BOYAMAYA GİDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILAR ANKARA’YI BEYAZA BOYAMAYA GİDİYOR!


 

Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceği “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitingine Mersin’den katılacak sağlık emekçileri taleplerini bir kez daha haykırarak, sorunlarına çözüm isteyecek.

GİZEM EKİCİ

 

Sağlık örgütleri taleplerine kulak tıkalan iktidara Ankara’dan seslenmeye hazırlanıyor. Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceği “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitingine Mersin’den katılacak sağlık emekçileri taleplerini bir kez daha haykırarak, sorunlarına çözüm isteyecek.

Konuyla ilgili Mersin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şubesi, Birlik Dayanışma Sendikası Mersin Şubesi ile Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) ortak basın açıklaması ile sağlık emekçilerini mitinge desteğe çağırdı. 

 

“SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ!”

Mersin Tabip Odası’nda sağlık emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Oda Başkanı Dr. Nasır Nesanır, “Emek bizim söz bizim – sağlık hepimizin” sloganıyla 29 Mayıs Ankara mitingine çağrı yaptı.

“Geçinemiyoruz. İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz” demek için Ankara’da olacaklarını söyleyen Nesanır, “Emeğimize, mesleğimize, hekimlik değerlerimize sahip çıkmak için;

‘sağlık 5 dakikaya sığmaz’ demek için; ‘hastaneler işletme, hastalar müşteri, bizler köle değiliz’ demek için; ‘birinci basamak sağlık hizmetlerini değersizleştiren, acillerde, polikliniklerde ve evlerde kuyruklar oluşturan sisteminiz çöktü’ demek için; ‘COVID-19 meslek hastalığıdır’ demek için; ‘tıp ve tıpta uzmanlık eğitimindeki tahribatı durduracağız’ demek için; ‘sağlık sisteminin yarattığı olumsuzlukların sorumluları bizler değil, iktidarın sağlık politikalarıdır’ demek için; ‘şiddeti yaratan koşulları biliyoruz, sağlıkta şiddet sona ersin’ demek için; ‘vazgeçmiyoruz, geri adım atmıyoruz, oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!’ diye haykırmak için; ‘tüm bu yıkımın altında kalan biz olmayacağız, değiştirme gücümüz var, sağlıklı bir gelecek ellerimizde’ demek için; 10 acil talebimizin bir an önce yaşama geçirilmesi için; emeğimize, hekimlik değerlerimize, halkın sağlık hakkına sahip çıkmak için; ‘giderlerse gitsinler diyenlere inat, onlardan önce de bu topraklardaydık, bu topraklarda olmaya devam edeceğiz’ demek için; sağlık hizmeti veremez hale getirilen çalışma koşullarını, sağlık ortamını hep birlikte değiştirmek için; akademisyeni, uzmanı, asistanı, pratisyeni, aile hekimi, işyeri hekimi, tıp öğrencisi, stajyeri, intörnü, genci, yaşlısı, çalışanı, emeklisi; tüm hekimler, tüm sağlık çalışanları olarak; 29 Mayıs’ta emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin diye haykırmaya Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyoruz! Sen yoksan bir eksiğiz!”dedi.

Başkan Dr. Nasır Nesanır ayrıca Ankara mitingi için otobüslerin 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 24.00’te Mersin Tabip Odası önünden kalkacağının da bilgisini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA