BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BU DEFA BARO’YA GEÇİT VERECEK Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BU DEFA BARO’YA GEÇİT VERECEK Mİ?


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sayısal üstünlüğe sahip Cumhur İttifakı 2 yıl önce Mersin Barosu ile işbirliği yapma protokolünü ‘baro siyasallaştı’ iddiasıyla reddetti. 2 yıl aradan sonra yarın tekrar görüşülecek teklifin bu defa kabulü gündemde. Zira Baro’da sağ kanada yakınlığı ile bilinen Gazi Özdemir’in seçilmesinde CHP’nin de etkin olduğu iddiasıyla işbirliği protokolünün kabul edilmesi bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim Gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Yoğun bir gündeme sahip mecliste en dikkat çeken konu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, işbirliği protokolü için yetki talebi olacak. Bu konuda sık sık mecliste sayısal üstünlüğe sahip Cumhur İttifakı ile karşı karşıya gelen Seçer’in, bu defa şansı daha yüksek gibi görünüyor. 

 

İKİ DEFA REDDEDİLDİ

Başkan Seçer, mecliste İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Barosu Başkanlı ile işbirliği yapmak için protokol yetkisi isteyecek. Meclisin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak işbirliği protokolüne direk onay vermesi beklenirken Baro ile yapılmak istenen protokolün akıbeti belirsiz.

Zira 2020 yılında Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Barosu ile işbirliği yapmak için protokol imzalama talebini iki oylamada da reddetmişti.

 

YEŞİLBOĞAZ GİTTİ, ÖZDEMİR GELDİ, İŞLER DEĞİŞTİ Mİ?

Kendisi de avukat olan MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’dan, baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a marjinal ve baroyu siyasallaştırma tepkisi gelmişti.

Ancak Baro’da koltuğa sağ kanada yakın olduğu bilinen Gazi Özdemir’in oturması ile meclisin protokole sıcak bakabileceği kulislerde öne çıkan iddia oldu.

Ayrıca kulislerde konuşulan bir başka iddia ise geçen yıl Temmuz ayında yapılan Baro seçimlerinde CHP’nin etkili olması nedeniyle Meclisin genel olarak bu işbirliğine sıcak bakabileceği…

Başkan Seçer ve Başkan Özdemir’in göreve geldikten sonra ziyaretler ve adli yıl açılış etkinliklerinde sık sık biraraya gelmesi bu iddiaları güçlendirir nitelikte oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA