“SUÇ İŞLENİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SUÇ İŞLENİYOR”


 

Mersin Ulu Cami yanında Mersinlilerin Ucube diye tanımladığı binada imar barışından yararlanılarak yeniden başlayan çalışmalar tepki çekerken binanın kaçak katların yanında kaçak katların yanında binanın kamuya ait alanda olduğu ortaya çıktı. Mimar Abdullah Yılmaz ruhsat veren Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi’nin suç işlediğini söyledi.

Hasan KÜÇÜK

 

Mersin Ulu Cami yanında kaba inşaatı yapılan ancak kaçak olduğu gerekçesiyle yıllardır kalan kısımlarının yapılmasına izin verilmeyen binada imar barışından yararlanılarak yeniden çalışmaya  başlanmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor.

Mimar Abdullah Yılmaz, Ruhsat verildiği tarihte binaya bir kıyak çekilerek olması gerekenden fazla kat yüksekliği verildiğini hatırlattı. Bina bittikten sonra tepkiler gelince binanın mühürlenmek zorunda kalındığını anlatan Yılmaz, “Biz oraya davalar açtık. Yıkım kararı çıktı. Maalesef yıkım kararları uygulanmadı” dedi.

 

“PARTİ FARKI GÖZETMEKSİZİN BUNLAR ORTAK”

Binanın en büyük sorunun öndeki kolonların binanın kendi arsası içinde olmaması olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Öndeki kolonlar kamuya ait alan olan yol içerisinde. Dolayısıyla o bina şu anda fazla 4 kat için yapı kullanma belgesi almak için müracaat etmiş olsa dahi alttaki sakıncadan dolayı altı halletmeden orada herhangi bir şekilde proje tasdiki kat mülkiyetine geçmek söz konusu olamaz. Şu anda burası için ruhsat veren hem Akdeniz Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi suç işlemiştir. Adamlar şu anda kat mülkiyetine geçtikleri için pazarlıyorlar. O binanın kat mülkiyetine geçmesi söz konusu olamaz. Oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. Mersin’de bir organize çete var. Bu işleri sürekli yapıyor. Parti farkı gözetmeksizin bunlar ortak” diye konuştu.

 

“YIKIMI YERİNE GETİRMEYEN GÖREVLİLER HAKKINDA GECİKME İÇİN DAVA AÇACAĞIZ”

Söz konusu bina ile ilgili önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde bir bilirkişi raporu hazırlandığını anlatan Yılmaz, “Bu rapor hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde var. Mimarlar Odası olarak isteyeceğiz. O bilirkişi raporu geldikten sonra biz Mimarlar Odası olarak yıkımı yerine getirmeyen görevliler hakkında yıkımı bu kadar geciktirdikleri için dava açacağız” ifadelerini kullandı.

Binanın kolanlarının kamuya ait alanda olduğuna dair Büyükşehir Belediyesi’nde rapor bulunduğunu anlatan Yılmaz şunları söyledi: “Bu nedenle yıkım kararı çıkmıştı. Şu anda herkes 3 maymunları oynuyor. Bu iş gerçekleşirse ve gerçekleşecek Bir kere görevlerini kötüye kullandıkları için birkaç belediye başkanı hesap vermek zorunda kalacak. Büyük bir kaos yaşanacağına inanıyorum. Çünkü kolanlar kamu arazisinin içinde.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA