ORMANCILAR BİYOLOJİK MÜCADELEDE HEDEFİ AŞTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILAR BİYOLOJİK MÜCADELEDE HEDEFİ AŞTI


 

Haber Merkezi

Mersin’de Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ormanlara zarar veren Çamkese Böceği ile başlattıkları çevreye zarar vermeyen biyolojik mücadelede çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Veysel Önen, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, Emtomolog Mehmet Kaplan, müdür yardımcısı, şefler ve teknik elemanlar ile birlikte biyolojik mücadele için böceklerin üretildiği laboratuvarda incelemelerde bulundu. Akduman burada yaptığı açıklamada; “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda, araziden toplanan yaklaşık 1800 adet çamkese böceği yırtıcısı Calosoma sycophanta ergini Davultepe üretim laboratuvarına getirilerek Şubat ayı sonu itibariyle üretime başlamıştır. Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 25 bin adet olarak planlanan Calosoma ergin larvaları çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı Nisan ayı itibariyle başlanmıştır. Yine bu yıl 9 Orman İşletme Müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan çamkese böceğine karşı salınım yapılmasına başlanmıştır. Bugüne kadar 540 hektarlık alana 13500 böcek sene boyunca da 1000 hektarlık alana salınacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA