TARSUS’TA HUZUREVİ İÇİN ÖDENEK AŞAMASINA GELİNMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA HUZUREVİ İÇİN ÖDENEK AŞAMASINA GELİNMEDİ


 

Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Tarsus Belediye meclisinde Mayıs ayı birinci oturumda gündeme gelen ve gazetemizin de Cumartesi günü “Para var huzurevi yok” başlığı ile manşetine taşıdığı ilçedeki huzurevi sorunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Tarsus’un huzurevi ihtiyacının ertelenmesi gibi bir durumun olmadığını söyledi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Meclis toplantısının Cuma günü yapılan Mayıs Ayı 1. oturumunda ilçeye yapılması planlanan huzur evinin yer tahsisi nedeniyle tartışma yaşanmıştı. Komisyonlarda huzurevi yapımı için daha önce Mersin Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsisi yapılan belediyeye ait Gaziler Mahallesi’ndeki taşınmazın ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle tahsis işleminin iptali istenmiş ise de Belediye Başkanına verilmiş tahsis protokolü yapma yetkisinin devamına, verilen yetkinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda Belediye Başkanının muhtariyetine, evrakın bu şekilde idaresine iadesine ve oy birliği ile karar verilmişti. Teklif ile ilglili söz alan Başkan Bozdoğan ve bazı meclis üyeleri Tarsus’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaptırılacak huzurevi için bağış yapacak hayırseverin hazır olmasına ve hükümet tarafından kaynak gelmesine rağmen yer sorunu çözülemediği için yaşlıların olumsuz rapor verilen huzurevinde kalmak zorunda bırakıldığını idda etmişti. Gazetemizin Cumartesi günü “Para var huzurevei yok” başlığıyla manşetine taşıdığı konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya yazılı açıklama yaptı.

Mersin Haberci Gazetesi’nde 07.05.2022 tarihinde “Para var huzurevi yok” manşetiyle bir haber yer aldığını anlatan Topkaya haberde bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi amacıyla bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

 

“HUZUREVİ YAPIMI İÇİN ÇALIŞMALAR ÖDENEK TAHSİS AŞAMASINA GELMEDİ”

Haberde geçen bakanlık tarafından kaynak gelmesine rağmen yer sorunu çözülmediği için huzurevi yapımına başlanmadığı hususunun doğru bilgi olmadığını ifade eden Topkaya, !Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yatırımlarını gerçekleştirirken arsa tahsisi yapılmış, mimari projesi ve yaklaşık maliyeti hazırlanmış projeleri yatırım programına alarak ödeneğini tahsis etmektedir. Tarsus Huzurevi’nin yapımı amacıyla sürdürülen çalışmalar bu açından henüz ödeneğinin tahsis edileceği aşamaya gelmiş değildir.  Tarsus’a yeni bir huzurevi yaptırmak amacıyla Belediyeden arsa talebinde bulunmamız üzerine Tarsus Belediyesi’nin içinde Palyatif Bakım Merkezi’nin olacağı bir proje gerçekleştirmek istediği öğrenilmiş, Belediye Başkanımızın daveti üzerine kendilerinin ve projeye gönüllü bağış desteğinde bulunmak niyetindeki hayırseverin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda taraflar projenin gerçekleştirilmesi konusunda hangi yükümlülükleri yerine getireceklerine dair taahhütlerinin bir işbirliği protokolüne dönüştürerek Bakanlığımıza sunulmak üzere idaremize gönderilmesi istenmiştir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberin kaynağının Tarsus Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mayıs ayı toplantısında yapılacak işbirliği protokolüne dair Tarsus Belediye Başkanına yetki verilmesi gündemiyle Meclis üyelerinin dile getirdiği hususlar olduğunun görüldüğünü anlatan Topkaya şunları kaydetti:

 

“TAM KAPASİTELİ HUZUREVİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

“Söz konusu protokol İl Müdürlüğümüze gönderilmesi durumunda huzurevimizin yatırım programına alınması teklifi Bakanlığımıza sunulacaktır. Tarsus’ta şu an huzurevi hizmeti verilen bina 2009 yılında Tarsus Belediyesice huzurevi olarak açılışı yapıldıktan sonra bir protokolle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne devredilmiştir. 2015 yılında İl Müdürlüğümüzce hazırlatılan bir projeyle bütçesi karşılanarak depreme karşı güçlendirilmesi yapılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bugünkü hizmet kalitesi standartlarına uygun ve Tarsus’un ihtiyaçlarına tam cevap verecek yüksek kapasiteli bir Huzurevi yaptırılması amacıyla başladığımız çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca ilgili İl Müdür Yardımcısı Meclis İhtisas komisyonu toplantısına katılarak ayrıntılı olarak bilgilendirmede bulunulmuştur.

 

“ÖDENEK SIKINTISI BULUNMUYOR”

Bakanlığımızın ihtiyaç olarak tanımladığı ve projesi tamamlanmış bütün yatırımları için her hangi bir ödenek sıkıntısı bulunmamaktadır. İlimizde halen aktif olarak Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerimizde huzurevi hizmeti sunmaktayız.

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü olarak Tarsus’un ihtiyacının ötelenmesi veya ertelenmesi gibi bir tutumumuzun olmayacağı ve yatırım ödeneklerinin yerlerinin değiştirilmesinin teknik olarak mümkün olmadığı hususlarının bilgilerinize sunuyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA