“RED KARARLARI İPTAL EDİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“RED KARARLARI İPTAL EDİLMELİ”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile görevlerine son verilen arkadaşlarına destek vermek için her hafta Cumartesi Günü yaptıkları eylemlerini bu hafta 68’liler Ormanı’nda gerçekleştirildi. Eylemde mahkeme kararları olmadan verilen red kararlarının iptal edilmesi istendi.

Hasan KÜÇÜK

 

 Mersin’de KESK üyeleri KHK ile görevlerine son verilen arkadaşlarına destek vermek için bu defa 68’lilar Ormanı’nda bir araya geldi. “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınan KESK üyeleri görevlerine iade edilsin” şeklinde pankartlar açıldı.

KESK adına basın açıklamasını okuyan SES Mersin Şube Eş Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, hükümetin OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç ettiğini ifade ederek, “Tüm itiraz yollarının kapalı olması itirazlara neden olunca ve AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca bir oyalama mekanizmasına ihtiyaç duyuldu. OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunu görevlendirdi. Komisyon üyeleri çifter maaş alıp zulüme devamına ettiler” dedi.

 

“RED KARARLARINI PROTESTO EDİYORUZ”

KHK’lar ile ihraç edilen 4 bin 239 KESK’linin işlemin iptali için komisyona başvurduğunu ifade eden Doğan, “Komisyon aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala binden fazla dosya hakkında karar dahi vermemiştir. Haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan KESK li arkadaşlarımıza komisyonun verdiği red kararlarını protesto ediyoruz.  Anayasa Mahkemesi 5 yıl sonra “üyelik” ve “mensubiyet” kavramlarına açıklık getirip, komisyonun bu gerekçelerle verdiği red kararlarını hükümsüz kılmaktadır.  Derhal zaman kaybetmeden haklarında mahkeme kararı olmayan red  kararları iptal edilmeli ve arkadaşlarımız tüm haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

“GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”

Aralarında şube yöneticilerininde bulunduğu en az 17 kişinin hayatlarını kaybettikten sonra gitmeyecekleri görevlerine komisyon kararıyla iade edildiğini anlatan Doğan, “Daha bu hafta bir KHK’lı   4 aylık bebeği olmasına rağmen, bayram günü kendini asarak intihar etti. Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adaletdeğildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir” diye konuştu.

 

“BİZ KAZANACAĞIZ, GERİ DÖNECEĞİZ”

Ret edilen başvurulardan 344’ünün Barış Akademisyenlerine ait olup, 50 dosyanın ise karara bağlanmayı beklediğini anlatan Doğan şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Barış Akademisyenlerine ilişkin OHAL Komisyonu’nun iktidarın talimatı ile aldığı anlaşılan red  kararları açıkça suçtur. Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan Komisyon, iktidarın suçuna ortak olmuştur. Bu anti demokratik uygulamalara karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz. Özel yetkilendirilmiş idare mahkemelerinde devam eden dosyalar ve bu mahkemelerin ret etmesi üzerine istinaf’a veya Danıştay’a giden dosyalar geri çekilmelidir.Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Biz kazanacağız, geri döneceğiz!.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA