PARA VAR HUZUREVİ YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARA VAR HUZUREVİ YOK!


 

Tarsus’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaptırılacak huzurevi için bağış yapacak hayırseverin hazır olmasına ve hükümet tarafından kaynak gelmesine rağmen yer sorunu çözülemediği için yaşlılar olumsuz rapor verilen huzurevinde kalmak zorunda bırakıldı. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan meclis toplantısında mevcut huzurevi için olumsuz rapor verildiğini ifade ederek “Depreme dayanıklı değil yıkalım dediler. Hala o insanları orada nasıl tutacağız. Bunlar bizim annemiz babamız kardeşlerimiz. Ciddi bir durum bu” dedi.

Hasan Küçük

 

Tarsus Belediye Meclis toplantısının Mayıs Ayı 1. oturumu meclis toplantı salonunda yapıldı. Mecliste Tarsus’a yapılması planlanan huzur evinin yer tahsisi nedeniyle tartışma yaşandı. Mersin İli Tarsus İlçesi Gaziler Mahallesi’nde mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait 14 dönüm arazi Belediye meclisinin 2021 yılı Ağustos ayında aldığı karar ile Mersin Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne iki yıl içerisinde ruhsatı alıp inşaata başlamak kaydı ile huzurevi ve palyatif yaşam merkezi yapılması amacıyla 20 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edildi.

 

ARAZİ TAHSİSİNE GEREK KALMADI

Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü 09.11.2021 tarihli yazısında ise Tarsus Huzurevi Müdürlüğü’nün mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Sucular Mahallesi’ndeki bir arazinin 20 dönümlük bölümünün Sağlık Tesis Alanı vasıflı imar planın Sosyal Tesis Alanına çevrilmesi, Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmak üzere Mersin Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini talep etti. Bu nedenle belediyeden imar tadilatı yapılmasını isteyerek Gaziler Mahallesi’ndeki belediyeye ait araziye ihtiyaç kalmadığı belirtildi.

Tahsis işleminin iptali  ile ilgili teklif Mayıs ayı meclis toplantısında görüşüldü. Komisyonlarda huzurevi yapımı için daha önce Mersin Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsisi yapılan belediyeye ait Gaziler Mahallesi’ndeki taşınmazın ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle tahsis işleminin iptali istenmiş ise de Belediye Başkanına verilmiş tahsis protokolü yapma yetkisinin devamına, verilen yetkinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda Belediye Başkanının muhtariyetine, evrakın bu şekilde idaresine iadesine ve oy birliği ile karar verildi.

 

KELEŞOĞLU: “YAPAMAYACAKLARSA BİZ YAPALIM”

Söz konusu teklif ile ilgili bir açıklama yapan CHP’li meclis üyesi Mert Keleşoğlu, 2021 Ağustos ayında apar topar ortak bir karar alındığını söyledi. Mevcut huzurevinin ihtiyacı karşılamadığı konusunda herkes hem fikir olduğunu anlatan Keleşoğlu, “Yeterli ve hatta kullanılamaz halde olduğu yönünde tespitler var. 2021’in Ağustos ayından bu yana 6-7 ay geçti. Bu zaman zarfında  bizim tahsis kararı verdiğimiz alandan başka bir yerde imar değişikliği isteniyor. Bu bir önceki mecliste A planı B planı olarak açıklandı. Fakat yapılan toplantıda bu konuda da soru işareti olduğu ortaya çıktı. Yapılan yazışmalar sonunda bize gelen cevap burası ile ilgili daha fazla katkı nasıl yapılabilir bir protokol taslağının hazırlanması idi. Aradan geçen 6 ayda bizden hala protokol taslağı isteniyor. Problem protokol taslağı ise tahsisten 2 gün sonra bize haber verselerdi 2 gün içinde hazırlanırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı buraya yapmayacaksa bu şehrin ihtiyacını karşılamayacaksa bir an önce açıklaması gerekiyor. Yapmayacaklarsa bizim yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

ŞİMŞEK: “MERSİN’DE YER BULUNMAMASINA RAĞMEN PARA GELDİĞİNİ DUYDUK”

MHP’li Ali Şimşek ise protokolün bir an önce faaliyete geçirilmesi hızlandırılması gerektiğini söyledi. Mersin’de yer bulunamamasına rağmen oraya bir para geldiği konusunda bir duyum aldıklarını anlatan Şimşek, “Dolayısıyla hemen protokol yapıp o paranın Tarsus’a aktarılması konusunda meclis olarak mücadele göstermemiz lazım” dedi.

 

YILDIZ: “BAŞKAN BOZDOĞAN’A MUHTARİYET VERDİK”

AKP’li meclis üyesi Mehmet Yıldız ise defalarca bu konuşu görüştüklerini en son komisyon toplantısında oy birliği ile tahsis süresinin sonuna kadar uzatılmasına karar verdiklerini söyledi. Bu konuda muhtariyeti Başkan Bozdoğan’a verdiklerini belirten Yıldız, “Bizim beklentimiz protokol yapmanız ve protokolden sonra elimizden gelen her türlü imkanı vererek gerek meclis üyelerimiz gerekse milletvekillerimizle Tarsus’a huzur evi kazandırmak” şeklinde konuştu.

 

BOZDOĞAN: “PARANIN MERSİN’E GİTTİĞİNİ BENDE BİLİYORUM”

Başkan Haluk Bozdoğan ise Tarsus’a merkezi hükümetlerin nasıl baktıkları net bir şekilde ortada olduğunu söyledi. Tarsus Belediyesi hem huzurevini hem de Palyatif Yaşam Merkezini yapacağını vurgulayan Bozdoğan, “Tarsus’a gelen paranın Mersin’e gittiğini bende biliyorum. Telefon açıyoruz adamlar söylüyor. İşin garip tarafı Mersin’de yer bulamıyorlar. Öbür tarafta spor tesislerine bakıyorsunuz gerçekten çok acıdır. Halı sahasına varıncaya kadar bir hükümetin bir milletvekili Gülnar’a Mut’a Erdemli’ye Anamur’a spor sahalarını yaptırıyor” dedi.

 

“DEPREME DAYANIKLI DEĞİL YIKALIM DEDİLER”

Verdiğim sözü tüm meclis üyeleri duyduğunu anlatan Bozdoğan, “Bu konuda kendi palyatif yaşam merkezimizi ve huzur evi için alacağımız projeyi hızlı bir şekilde ciddi bir şekilde faaliyete geçireceğiz. Ek bir kaynak yaratmak zorundayız. Tarsus’un buna ihtiyacı var. Mevcut huzurevi için olumsuz rapor verildi. Depreme dayanıklı değil yıkalım dediler. Hala o insanları orada nasıl tutacağız. Bunlar bizim annemiz babamız kardeşlerimiz. Ciddi bir durum bu.  Hep birlikte bu savaşı verirsek kentimize güzel bir şey kazandırırsak gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Tekrar söz alan CHP’li Mert Keleşoğlu ise “Bağışcısı bulunmuş zaten. 80 kişilik bir bina yapılacak. Uzay mekiği yapılmayacak. Tahsis gününden bu güne bina biterdi. 8 ayda bitmez mi idi. Biz sormasak hayırsever nerde diye sormayacaklardı. Taslak protokol nerede demeyeceklerdi. Ne zaman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazıldı o zaman sordular taslak protokol nerede? Bğışçı nerede?” ifadelerini kullandı.

 

BOZDOĞAN’DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜNE SUÇLAMA

Başkan Bozdoğan ise “Hayırsever ile 2 meclis üyemiz tanıştı. Ne kadar verebileceğini anlattı. 4 buçuk milyonluk aletleri biz ödeyeceğiz dediler. Ama müdür beyin bu yanlış hezeyanlarını farklı bir şekilde bize anlatmayın. Hata yaptı müdür beyiniz. Kimse yana yatmasın. Herkes mert olsun dürüst olsun. Ne konuştuklarını biliyoruz. Size gelip ayrı konuşacaklar bize ayrı konuşacak bu arkadaşlar müdür olacaklar. İl Müdürü olacaklar. Biraz çeki düzen versinler. Bu doğru değil. Ben toplantıların hepsine girdim. Müdürünüzü de ağırladık. Oturduk konuştuk ondan sonra gelip burada komisyonda müdür bey bunları anlattı. Yapmayın. İnşallah Mersin’de bulunur bir yer inşallah o orada yapar bizde burada yaparız” diye konuştu.

Müzakerelerin ardından teklif oy birliği ile kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA