TARSUS’TA PROTOKOL TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA PROTOKOL TARTIŞMASI!


 

Tarsus Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a bazı kurum ve kuruluşlarca yapılacak protokoller için Cumhur İttifakı üyelerinin yetki vermek istememesi tartışmaya neden oldu. Başkan Bozdoğan, komisyon üyelerinin şerh kararına tepki gösterdi.

Hasan Küçük 

 

Tarsus Belediye Meclis toplantısının Mayıs Ayı 1. Oturumu meclis toplantı salonunda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Bir önceki meclis tutanağının onaylanmasının ardından 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı komisyona havale edildi. Türkiye’deki Mülteciler için Yardım Programı kapsamında “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi-Enhancer” Projesi kapsamında Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Ortak Kullanım Tesisleri” Projesi ile yüzde 60’ı Türk yüzde 40’ı Suriyeli toplam 80 kişiye 18 ay süre ile mantar yetiştiricili kursu verilmesi teklifi kabul edildi.

Tapunun Mersin ili, Tarsus ilçesi, Arıklı mahallesi 411 ve 412 nolu parseller için hazırlanmış olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği  ile ilgili teklifin komisyonlara teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste 1. Dereceli Gelirler Müdürü  kadrosunun ihdası ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kurulması teklifi komisyonlara havale edildi.

Tarsus Belediye meclisinden Mersin Uluslararası Müzik Festivali' ne KDV dahil 247 bin TL destek verilmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

Komisyonlarca Tarsus Belediyesine 161 milyon 310 bin TL ek ödenek verilmesi teklifi oy mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste belediyede çalıştırılmak üzere 160 geçici işçi alınması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

BOZDOĞAN’DAN “ŞERHLERİNİZİ YAZILI VERİN” UYARISI

Mecliste komisyonlarca oy çokluğu ile kabul edilen bazı kurum ve kuruluşlarca 2022 yılında yapılacak kültür, sanat, turizm, tanıtım ve spor faaliyetleri, belirli gün ve haftaların kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler ve benzeri organizasyonlar ile ilgili Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi teklifinin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı. Cumhur ittifakı üyeleri parasal konuları gerektiren protokollerin zaten meclise geldiğini ifade ederek maddi destek gerektirmeyen protokollerle ilgili de kendilerine bilgi verilmesini talep etti.

Cumhur ittifakı komisyon üyelerinin teklife şerh koymasına tepki gösteren Başkan Bozdoğan, komisyon üyelerinden şerhlerini ayrıca yazılı yapmalarını istedi. Mecliste sürekli çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Bozdoğan her konuda şeffaf olduklarını vurguladı.

CHP’li Ali Dinsever ise protokoller konusunda Başkan Bozdoğan’a olan güvenlerinin tam olduğunu ifade ederek her konuda bilgi vermeye gerek olmadığını söyledi. Müzakerelerin ardından teklif Cumhur ittifakı üyelerinin red oyu nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA