​​​​​​​“ECZANE DIŞINDAN İLAÇ TEMİN ETMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​“ECZANE DIŞINDAN İLAÇ TEMİN ETMEYİN!”


 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, ilaç pazarının yüzde 10’undan fazla kısmının sahte ilaç piyasasının elinde olduğu ortaya çıkarken Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, vatandaşların eczane dışından ürün temin etmesinin sahtekârların iştahını kabarttığını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre ilaç pazarının yüzde 10’undan fazla kısmının sahte ilaç piyasasının elinde olduğu ve ortaya çıkarken her yıl bir milyonu aşkın kişinin de sahte ilaç nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, konu ile ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, DSÖ’nün hangi verilerden yola çıkarak böyle bir oran verdiğini bilemediğini ancak bu durumun ülkenin içinde bulunduğu bir gerçek olduğunu vurguladı. Basına yansıyan haberlerden gördükleri kadarıyla sahte ilaçlar ya da gıda takviyesi adı altında üretilen ürünlerin Türkiye’deki oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunu anlatan Sağır, “Sadece geçen eylül ayında İstanbul Ümraniye’de yapılan baskında, piyasa değeri 7 milyon 452 bin liralık sahte ilaç yakalanmıştı. Bu konuda gerek biz eczacılar, gerekse Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ve Ssağlık Bakanlığı halkı uyarmaya çalışıyoruz ama maalesef vatandaşımız ısrarla internet yada marketlerden yani ilacın asıl satılması gereken eczane dışından ürün temin ediyor. Vatandaşımız eczane dışından ürün temin ettikçede, bu işi yapan sahtekarların iştahı kabarıyor” şeklinde konuştu.

Bu yılki 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliklerinde ve çeşitli sloganlar ile hazırlattıkları billboardlarda bu konuya dikkat çekeceklerini anlatan Sağır, “Ülkemizde ilaç temininin tek yasal ve güvenli yolu eczanelerdir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA