​​​​​​​“DOLUNUN ZARARI BÜYÜK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​“DOLUNUN ZARARI BÜYÜK”


 

Mersin’in Erdemli İlçesi Çiriş ve Üçtepe Mahallesi’nde açıkta yetişen ürünlere zara veren dolu yağışı sonrası ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başlarken Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim dolunun zararının büyük olduğunu söyledi.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde etkili olan dolu yağışı Çiriş ve Üçtepe Mahallelerindeki tarım alanlarına zarar verdi. Şiddetli dolu yağışı açıktaki domates, biber ve fasulye ekili alanlara büyük zarar verdi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, dolu yağışı sonrası mahalleleri gezerek incelemelerde bulundu.

Başkan Şahin gazetemize yaptığı açıklamada,  Erdemli’de dolu yağışının Çiriş ve Üçtepe mahallelerinde etkili olduğunu söyledi. Dolunun en çok Çiriş mahallesindeki tarım alanlarına zarar verdiğini anlatan Şahin, Seralarda hasar yok ancak açıktaki domates, biber ve fasulye ekili alanlarda büyük hasar var” dedi.

Dolu afeti sonrası bölgeye giderek inceleler yaptıklarını anlatan Şahin, “Hasar tespiti yapılması için İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdik. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden 4 tane ekip çıktı. Hasar tespit çalışmalarını yapmaya başladı. Ne kadar alanda etkili olduğu hasar tespit çalışmaları sonrası belirlenecek” diye konuştu.

Çiftçinin yarasının sarılması için devlet destiğine ihtiyaç duyduğunu anlatan Şahin,

“Yetkililerden çiftçilerimize ilaç desteği mi olur, fide desteği mi olur, nasıl bir yardım gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz.  İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelecek verileri takip ederek bakanlığa bildireceğiz ve konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA