ÜÇ FİDAN ANITI AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜÇ FİDAN ANITI AÇILIYOR


 

CHP’li Serdal Kuyucuoğlu’nun, idamlarının 50. yılında onları daha da ölümsüz kılmak için yol arkadaşları olarak heykellerini yaptırdığı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ANITI bugün açılacak.

GİZEM EKİCİ

 

CHP 26. Dönem Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamının 50. yılı nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı Fatih Parkı’nda Anıt heykel açılışı yapılacak.

Kuyucuoğlu, “İdamlarının 50. Yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı hasret, özlem ve saygıyla anıyoruz. 60’lı yıllarda Türkiye’de başlayan demokratik hak mücadelesi 1968’lerde zirveye ulaştı. 68’li yıllarda Hak, Hukuk, Özgürlük ve Demokrasi hareketinin öncülüğünü Üniversite Gençliği yaptı. Ancak gençlik önderleri ve birçok arkadaşımız karanlık güçler tarafından katledildi.

Yine üç fidanımız Deniz, Yusuf ve Hüseyin; tam bağımsız ve demokratik Türkiye, halkların kardeşliği, demokrasi ve özgürlük, kahrolsun emperyalizm dedikleri için henüz 25 yaşında idam edildiler.

Ama onlar toprak oldu, tohum oldu. Anadolu topraklarında ağaç oldu, orman oldu. Milyonların gönlünde kahraman oldu. İdamlarının 50. Yılında onları daha da ölümsüz kılmak için yol arkadaşları olarak heykellerini yaptırdım. Adnan Menderes Bulvarı Fatih Parkı’nda yapacağımız ANITI Mersinlilere ve Türkiye halkına armağan ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA